Надзорният съвет на НЗОК е приел почти всички предложения на

...
Надзорният съвет на НЗОК е приел почти всички предложения на
Коментари Харесай

Надзорният съвет на Касата прие почти всички предложения на журналистите да стане по-прозрачен

Надзорният съвет на НЗОК е приел съвсем всички оферти на публицистите, оповестиха за Zdrave.net от Касата. Припомняме, че шефът на Здравната каса проф. Петко Салчев пое уговорката те да бъдат сложени за решение пред Надзорния съвет на Касата на специфична работна среща с публицистите от здравния сектор.

Решено е да се разгласява информация и прелиминарен дневен ред за идните съвещания на Надзорния съвет на НЗОК, а след съвещанията, на които се разискват въпроси с висок публичен интерес, да бъде предаван по един представител от Народно събрание на НЗОК, който да показа и изясни пред медиите взетите решения. От идващото съвещание всяко решение, взето от Надзорния съвет, ще бъде придружавано и от малко пояснение защо се отнася при публикуването му.

Надзорниците не са се съгласили само съвещанията да бъдат предавани онлайн, с претекста, че НЗОК е финансова институция и разискванията касаят финанси, а не политики, както е при съвещанията в Народното събрание.

Припомняме, че на срещата с проф. Салчев беше реализирана и договореност за осъществяване на постоянни месечни конференции от шефа и специалисти на НЗОК, на които да показват пред медиите и изясняват настоящи въпроси и трендове в работата на НЗОК.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР