Броят на американците, кандидатстващи за обезщетения за безработица, намаля миналата

...
Броят на американците, кандидатстващи за обезщетения за безработица, намаля миналата
Коментари Харесай

Заявленията за обезщетения за безработица в САЩ намаляват, тъй като пазарът на труда продължава да процъфтява

Броят на американците, кандидатстващи за компенсации за безработица, понижа предходната седмица, защото съкращенията останаха исторически ниски макар напъните на Федералния запас да разхлаби пазара на труда.

Молбите за безработица за седмицата, приключваща на 18 май, са намалели с 8 000 до 215 000, по отношение на 223 000 миналата седмица, заяви Министерството на труда в четвъртък.

Средната четириседмична стойност на молбите, която смекчава част от седмицата седмична волатилност, набъбна със скромните 1 750 до 219 750.

Седмичните молби за безработица се смятат за сурогат на броя на съкращенията в Съединени американски щати през дадена седмица и знак за това накъде се движи пазарът на труда. Те остават на исторически ниски равнища, откогато милиони работни места бяха изгубени, когато пандемията от COVID-19 удари Съединени американски щати напролет на 2020 година

Общо 1,79 милиона американци са получавали помощи за безработица през седмицата, която завърши 11 май. Това е нарастване от 8 000 по отношение на предходнат...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР