В средата на април започват действия по въвеждане на новата

...
В средата на април започват действия по въвеждане на новата
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС: Проектът за новата организация на движение около НДК се реализира, без да е съгласуван

В средата на април стартират дейности по въвеждане на новата организация на придвижване в региона на НДК, а възлагането на плана от заместник-кмета по превоза Илиян Павлов става на 7 май. Това съобщи на брифинг в Столичния общински съвет (СОС) Прошко Прошков  Прошко Прошков Прошко Прошков е български политик от ДСБ, кмет на столичния регион Лозенец от 2007 година Прошков е, общински консултант от групата на ГЕРБ- и член на комисията по превоз на СОС преди началото на второто за през днешния ден изключително съвещание на Съвета, което е за чуване на кмета на Столична община по отношение на новата организация на придвижването по бул. „ Витоша “, бул. „ Патриарх Евтимий “ и ул. „ Проф. Фритьоф Нансен “.

Според Прошков зам.-кметът по превоз дава възлагане за разработване на план три седмици, откакто към този момент е почнало неговото осъществяване. " Все едно да започнеш да строиш и чак по-късно да вземеш позволение за градеж ", сподели Прошков. Той акцентира, че жестоко се погазва правилото за осведоменост на СОС, на жителите, на административните процедури, които би трябвало да се съгласуват.

Прошков напомни, че по самодейност на 28 общински съветници, липса на отговори от зам.-кмета по превоза, нестихващи митинги, групата на ГЕРЛ- инициира чуване на кмета Терзиев и администрацията по тази тематика. От средата на април стартира асфалтиране, на 22 април на транспортна комисия изискахме плана, по който се работи, на 25 април започнаха дейности по заповеди за пренасяне на коли, на 29 април обаче към този момент се работеше по плана, без да сме получили информация за него, изясни Прошко Прошков  Прошко Прошков Прошко Прошков е български политик от ДСБ, кмет на столичния регион Лозенец от 2007 година Прошков е. На 10 май на второ съвещание на транспортна комисия с жители още веднъж не получихме плана, по който се работи, означи общинският консултант.

Той акцентира, че местата за паркиране не са с 50 по-малко, а със 143 места. Положената нова маркировка към този момент пада, сподели Прошков. Анализите на трафика демонстрират, съгласно него, че няма усъвършенстване на придвижването на градския превоз. С включването на секцията, която дава право на ляв завой по ул. " Фритьоф Нансен " ще има има още по-големи усложнения, счита Прошков. Според него дебатът дали планът е добър и логичен е безпредметни, тази сесия на СОС също е безпредметна, разяснява общинският консултант, съобщи бТА.

Той сподели още, че е изхарчен публичен запас от над 1 млн.лв., без да има остойностена сметка по този план.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР