Любомир Епитропов донесе историческо първо европейско злато за българското плуване

...
Любомир Епитропов донесе историческо първо европейско злато за българското плуване
Коментари Харесай

Любомир Епитропов донесе историческо първо европейско злато за България

Любомир Епитропов донесе историческо първо европейско злато за българското плуване в огромен басейн, откакто победи на 200 метра бруст на шампионата на Стария континент в Белград.

Българинът финишира във финала с време 2:09.45 мин., с което усъвършенства личния си народен връх и покри норматив " А " за присъединяване на Олимпийските игри в Париж. Това ще бъде втора поредна Олимпиада за него, откакто плува и в Токио през 2021-ва. 

Епитропов се движеше шести след първата половина на дистанцията, само че със мощни финални метри съумя да завоюва златото, което подели с шведа Ерик Персон, приключил със същото време. Третата позиция остана за поляка Ян Калушовски с 2:10.20 мин.

Това е най-големият триумф в кариерата на 25-годишния играч. Освен това европейското злато е първо за страната ни от 30 години насам. За последно Денислав Калчев завоюва златен орден в плуването на 100 м съчетано, само че на 25-метров басейн.

Единственото друго отличие за България от европейско в огромен басейн бе извоювано от Йосиф Миладинов преди 3 години. Тогава родният плувец завоюва сребро на 100 м бътерфлай. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР