Проф. д. н. Любомир Стойков беше удостоен с възпоменателен медал

...
Проф. д. н. Любомир Стойков беше удостоен с възпоменателен медал
Коментари Харесай

Проф. д. н. Любомир Стойков удостоен с възпоменателен медал

Проф. д. н. Любомир Стойков беше почетен с възпоменателен орден проф. Стефан Бобчев и грамота за повсеместен принос към информационната просвета и медиязнанието и за одобряване положителното име и престиж на УНСС от ректора на Университета проф. доктор Димитър Димитров във връзка неговата 70-годишнина.

Проф. д.н. Любомир Стойков е учител в катедра на ЮНЕСКО " Медии и публични връзки “, изкуствовед, естет, публицист, PR и медиен специалист. Проф. Стойков е притежател на награди като " Почетен знак на президента на Република България за важен принос към българската просвета, просвета и обучение “, " Златен век – звезда “ на Министерството на културата за принос към културата и изкуството, " Почетен знак на ректора за високи достижения в образователната и научната активност и заслуги към УНСС “ и други Проф. Любомир Стойков вкарва за първи път в българската университетска просветителна система дисциплината " Фирмена просвета и връзка “, а по-късно и предметите " Бизнес връзка “, " Управление на връзките с обществеността “, " Култура и медии “, " Лайфстайл публицистика “ и " Имиджмейкърство “.

Доскорошният изпълняващ длъжността дипломат на Черна гора в България Йелена Филипович-Стоянов; Максим Бехар, ръководител на Съвета на настоятелите на УНСС; доцент доктор Стела Ангова, началник на катедрата на ЮНЕСКО " Медии и публични връзки “; проф. д.н. Любомир Стойков; ректорът проф. доктор Димитър Димитров; доцент доктор Мария Воденичарова, зам.-ректор по научноизследователската дейност; доцент доктор Александър Христов, ръководител на Българската асоциация на ПР организациите и зам.-декан по качеството и интернационалното съдействие на Факултет " Международна стопанска система и политика.

" За мен като ректор на УНСС е особена чест да връча на проф. д.н. Любомир Стойков възпоменателен орден проф. Стефан Бобчев и грамота за повсеместен принос към информационната просвета и медиязнанието и за одобряване положителното име и престиж на УНСС “, уточни проф. доктор Димитър Димитров. " Проф. Стойков е академик с впечатляваща академична кариера, социална и разпознаваема обществена персона, той е от хората, които способстват за позитивния имидж и медиен образ на нашия университет. Трябва да подчертаем, че той вкара медиите и връзките като предметна и лекционна сфера в УНСС. Той е първият учител в УНСС по връзки и фирмена просвета още от постъпването му в Университета през 1993 година. Създател и теоретичен началник е на магистърската стратегия " Връзки с обществеността “. Ректорът проф. Димитров посочи и за какво сътрудниците от катедра на ЮНЕСКО " Медии и публични връзки “ избраха да го почетат точно на своя докторантски семинар. " Във времена, в които развиването на младите учени излиза на напред във времето освен в народен, само че и в европейски мащаб, би трябвало да изтъкнем приноса на проф. Стойков за няколкото десетки докторанти, на които той е бил теоретичен началник. Той е човек с изключителна емпатия и грижа към студентите и младежите, и за нас е чест да част от летописите на този университет. “

" Развълнуван и разчувстван съм от вниманието и този висок приз. Признателен съм, че моята работа в УНСС е забелязанa, оценена и адмирирана по достолепие “, съобщи проф. д.н. Любомир Стойков. Той уточни, че " премията има троен получател и ще я посветя на моето семейство, на моята обичана катедра на ЮНЕСКО “Медия и публични връзки и на моите прелестни студенти и докторанти, сегашни и бъдещи. " Проф. Стойков напомни някой свои обичани изречения като " Симпатията е взаимна. “; " Не единствено студентите би трябвало да се учат от своите преподаватели, само че и преподавателите би трябвало да се учат от своите студенти. “; " Успехът е в точния момент да постигнеш своята цел. " Проф. Стойков акцентира, че постоянно се е стремял да бъде интерактивен и че " най-важното нещо е да имаме ентусиазъм, а моето ентусиазъм са студентите. Безкрайно благополучен съм, че толкоз огромна и значима част от моята биография – креативна, научна и преподавателска е обвързвана с УНСС, ще се веселя в случай че с моята активност съм съдействал за устояването и на информационни полезности. УНСС ме доизгради, той разкри моя капацитет, за мен е част да бъде част от академичната гилдия на българския Харвард. "

 

Доц. доктор Стела Ангова, началник на катедрата на ЮНЕСКО " Медии и публични връзки “ и студент на проф. Стойков, описа повече за невероятните мемоари от времето, когато е бил неин учител и по-късно сътрудник и това, че ползата и към публицистиката не е загаснал. " Проф. Стойков е индивидът, който проправи пътя на бизнес връзката, връзките с обществеността, имиджмейкърство, все значими дисциплини, които са включени в образователните проекти на Катедрата. Той сътвори една огромна школа в бакалавърските, магистърските и докторантските стратегии. Всички сътрудници сме се учили от неговия опит като учител, откривател и специалист от практиката. “

Максим Бехар, ръководител на Съвета на настоятелите на УНСС и докторант на проф. Стойков, уточни: " Като човек на бизнеса оценявам в него професионализма, който слага преди всичко и пословичната му честност и неприкритост. Той е етичен, транспарантен и прецизен с почитание към другото мнение, едни рядко срещани качества. "

Доц. доктор Александър Христов, ръководител на Българската асоциация на ПР организациите (БАПРА), зам.-декан по качеството и интернационалното съдействие на Факултет " Международна стопанска система и политика “ и някогашен студент на проф. Стойков уточни, че " Университетът е мястото където резервираме младостта си в духовния смисъл на думата и проф. Стойков е ослепителен образец по тази причина. Той има голям принос в развиването на българския ПР бизнес, неговия порив, задълбочените знания в сферата и на медиите и връзките. Имаме силата дружно да вършим специалността по съвършена. “

Честването на 70-годишнината на проф. д.н. Любомир Стойков беше част от докторантски семинар, на който бяха разисквани и разнообразни тематики – от въздействие на изкуствения разсъдък върху стратегическото информационно обмисляне в софтуерния бранш през вероятностите и провокациите пред изкуствения разсъдък в спортния ивент мениджмънт и неговото въздействие върху малкия екран, до провокациите в работата на публицистите при отразяването на войната в Украйна и въздействието на спора в Газа върху войната в Украйна и др.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР