В сградата на бившето Оздравителното училище Д-р Никола Димитров (т.нар.

...
В сградата на бившето Оздравителното училище Д-р Никола Димитров (т.нар.
Коментари Харесай

Обмислят изграждане на детска градина и ясла в бившето Оздравителното училище

В постройката на бившето Оздравителното учебно заведение " Д-р Никола Димитров " (т.нар. " климатично учебно заведение " ), което се намира в курортен комплекс " Св. Св. Константин и Елена ", може да се построи детска градина с яслени групи. Това стана ясно по време на оперативката на кмета на града Благомир Коцев, заяви Общината.

Теренът е с повърхност към 3 дка, 100% общинска благосъстоятелност, само че има огромна денивелация. На постройката е правено техническо и градивно проучване преди година и половина и тя е в неприятно положение, рапортуваха от архитектурната дирекция. По техни данни, площта е дребна за учебно заведение, само че би могла да се употребява за детска градина и ясла. Това ще обезпечи места за децата от " Виница " и курортните комплекси.

Кметът Коцев подреди още да се създадат изследвания и частни здания, които да се употребяват чартърен за детски градини или ясли за регионите с доста младо население - " Приморски " и " Одесос ". Мярката ще е краткотрайна до  построяването на нови здания.

По време на оперативката от двете отраслови дирекции – " Образование " и " Здравеопазване " рапортуваха за приема в детските заведения. В градините към този момент е завършил първият стадий на класирането. Има региони, в които няма свободни места, както и такива, в които има доста свободни места, регистрираха от отрасловата дирекция. От 11 юни стартира подаването на заявки за второ класиране. За него родителите показват единствено детски градини, за които има оповестени свободни места. В независимите детски ясли третото огромно класиране ще се организира на 28 юни. За 120 деца в града се изплащат обезщетения, че не са признати в общинска ясла, поясниха от здравната дирекция.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР