Ученици от НЕГ Гьоте“ в Бургас показаха съпричастност и грижа

...
</TD
>Ученици от НЕГ Гьоте“ в Бургас показаха съпричастност и грижа
Коментари Харесай

Бургаски ученици направиха дарение на приюта за бездомни кучета

Ученици от НЕГ " Гьоте “ в Бургас демонстрираха съпричастност и грижа към изоставени животни. Те проведоха благотворителен футболен мач и със събраните средства направиха подаяние на Приюта за безстопанствени кучета в морския град. То включва храна, медикаменти и принадлежности за развъждане на четириногите. Учениците са поръчали и няколко къщички за развъждане на кучета, които сега се създават и скоро също ще бъдат доставени.

Целта, която учениците са си сложили при реализирането на самодейността, е не просто да обезпечат нужните за развъждането на изоставените животни консумативи, а с персоналния си образец да покажат своята обществена отговорност. Децата от НЕГ " Гьоте “ се надяват самодейността им да накара повече хора да демонстрират състрадание и да не изоставят домашните си любимци на улицата.

От Приюта за безстопанствени кучета изрекоха своята признателност към учениците за направеното подаяние и обявиха, че такива действия освен оказват помощ на животните, само че също по този начин предизвикват доброволчеството и поддръжката на положителни дела.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР