Последно сбогом с политика Жорж Ганчев си взеха десетки интелектуалци,

...
Последно сбогом с политика Жорж Ганчев си взеха десетки интелектуалци,
Коментари Харесай

Десетки си взеха последно сбогом с Жорж Ганчев

Последно довиждане с политика Жорж Ганчев си взеха десетки интелектуалци, спортисти и обществени персони, изпълнили до краен лимит столичния храм „ Света София “.

Популярният държавник, прочут с атрактивния си изказ, умря на 79 години. В политическата си биография Ганчев се кандидатира за президент, беше депутат, български и английски фехтовач, театрал, кинодеец и публицист.
 БГНЕС
След 10 ноември 1989 година взе участие в учредяването на Съюз на демократичните сили . През 1990 година основава партията Български бизнес блок (известна още като БББ). Неин ръководител е до 1996 година.
Участва в президентските избори през 1992 година, получава 17% от гласовете, което го подрежда на 3-то място измежду претендентите на първия тур.-->

Депутат е в 37-ото и 38-ото Народно заседание. В Народното събрание е ръководител на парламентарната група на Бизнесблока (1995 – 2001), оглавявал е парламентарната Комисия за радио, телевизия и известия.
 БГНЕС

„ Жорж Ганчев ще бъде запомнен с това, че колкото елементарно се говореше с него, толкоз и мъчно допускаше до себе си, сложно гледаше на всеки, който се допреше до него.Той се оказа в особена среда, когато му взеха името на Българския бизнес блок “, спомни си финансовия специалист Кольо Парамов , който се кандидатира дружно с Жорж Ганчев през 2016 година на президентските избори.

„ За да запомниш Жорж Ганчев в целия му растеж, този 2-метров растеж, като интелектуалност, като можене, познание, би трябвало доста съществено личностно държание в личен проект, с цел да може и той да те оцени уместно “, съобщи още Парамов.
 БГНЕС
„ Жорж Ганчев искаше да възроди национално-историческия дух на българите “. По този метод го е запомнил и някогашният народен представител проф. Александър Томов. Според него Ганчев не е отстъпил на правилата си, макар че е останал изолиран и в някаква степен неразбираем. „ В последните месеци лекарите го молеха да остави китарата и контакта с хората. Може би в това беше неговата мощ. Примерът му е, че българският дух не би трябвало да бъде потъпкван и подценяван . Неразбран, само че нравствен, огромен, неподвластен на конюнктурата, искащ да промени доста неща “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР