СподелиНационалният отбор на Румъния записа категорична победа с 3:0 срещу

...
СподелиНационалният отбор на Румъния записа категорична победа с 3:0 срещу
Коментари Харесай

Евро 2024: Румъния записа категорична победа с 3:0 срещу Украйна

Сподели
Националният тим на Румъния записа безапелационна победа с 3:0 против Украйна в мач от група „ Е “ на европейското състезание по футбол, с което селекцията на Едуард Йорданеску оглави класирането.

Във втория дуел довечера от 19:00 българско време ще се срещнат Словакия и любимецът за първото място Белгия.

Румъния получи подарък за първото състояние в мача и откри резултата в 29-ата минута. Вратарят на Реал (Мадрид) Андрий Лунин почисти ниско топката и тя бе пресечена от Денис Ман, който подаде за Николае Станчу на дъгата на наказателното поле. Халфът на саудитския Дамак стреля с първото допиране и изпрати топката в горния ляв ъгъл на украинската врата.

Румъния вкара втори гол в 53-та минута и още веднъж стражът на украинците носеше виновност. Разван Марин стигна до свободна топка на към 22 метра от вратата и стреля мигновено, а тя мина около бранител и под ръката на Лунин, попадайки в долния десен ъгъл.

Само три минути по-късно шут на Станчу отблизо разстояние бе блокиран и Андрей Рациу не съумя на добавка, само че от последвалия корнер Румъния вкара за 3:0. Денис Ман пое топката след късо осъществяване и дриблира около двама бранители на Украйна, след което пусна пас паралелно на голлинията и Денис Драгуш вкара на празна врата.

Украйна мъчно се отърси от шока и стигна до състояние в 65-та минута. Михайло Мудрик центрира в наказателното поле на румънците и отбитата топка попадна на волето на непокрития Андрий Ярмоленко, който обаче стреля над напречната греда.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР