Дъщеря на братовчед на Путин и син на бивш премиер

...
Дъщеря на братовчед на Путин и син на бивш премиер
Коментари Харесай

Анна Цивилева, по баща Путина, стана заместник-министър на отбраната в Русия

Дъщеря на братовчед на Путин и наследник на някогашен министър председател стават заместник-министри на защитата при следващата рокада в съветския кабинет.

Със свои укази съветският президент уволни общо четирима души от втория ешелон във военното министерство и назначи на тяхно място доближени до Кремъл - единствено месец, откакто в основното ведомство.

С единият от указите с висока позиция е удостоена Анна Цивилева, брачна половинка на някогашния губернатор на Кемеровска област, а по-късно и министър на енергетиката в съветското държавно управление - Сергей Цивилев.

През април 2023 година тя застава отпред на държавния фонд за поддръжка на участниците в " специфичната военна интервенция ", както Русия назовава войната в Украйна - " Защитници на Отечеството. "

Цивилева, по татко Путина, при започване на 90-те години на предишния век работи като психиатър, а след идването на власт на първия братовчед на татко ѝ се реалокира в Москва, където през 2007 година се омъжва за Сергей Цивилев.

През 2018 година, когато той става шеф на Кемеровска област, тя се трансформира в дясната му ръка в ролята си на ръководител на Съвета по обществени въпроси.

В министерството на защитата в този момент тя ще дава отговор за " общественото и жилищното застраховане на военнослужещите. "

Другото предопределение е на Павел Фрадков, наследник на някогашния съветски министър председател Михаил Фрадков. Неговият сектор ще е " ръководство на имуществото и строителство на обекти за потребностите на Министерството на защитата ".

От първи заместник-министър във финансовото министерство Леонид Горнин става пръв заместител на военния министър.

Самият сегашен боен министър Андрей Белоусов беше първи вицепремиер по икономическите въпроси, преди през май Путин да реши той да оглави военното министерство вместо Сергей Шойгу.

Паралелно с рокадите в самото министерство, през последните седмици се стигна и до няколко ареста на чиновници от висшия ешелон в Министерството на защитата.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР