Позицията на служебния кабинет е за бързо разбирателство и за

...
Позицията на служебния кабинет е за бързо разбирателство и за
Коментари Харесай

Главчев от Брюксел: Би било добре следващата седмица тук да е редовен премиер

Позицията на служебния кабинет е " за бързо съгласие " и за образуването на постоянно държавно управление в България, и за основните позиции в европейските институции.

Това се разбра от думите на служебния министър председател Димитър Главчев в Брюксел. Там той съставлява страната ни на неофициалната вечеря на водачите от страните от Европейски Съюз, на която се разисква кой какъв пост да получи в управлението на Европейски Съюз след изборите.

" Има предварителна позиция. Пакетът знаете кои позиции включва: ръководител на Европейската комисия, ръководител на Европейския съвет и висш представител за външните работи. Може да има такива белези, че може да се разшири с ръководителя на Европейския парламент. Тя обстановката е сходна като в България, " заключи Главчев.

Според него у нас би трябвало да има " парламент с цялостен мандат и държавно управление с мандат на първата политическа мощ ".

" Би било добре идната седмица да имаме постоянен кабинет. Президентът би трябвало да връчи първия мандат, " сподели още служебният министър председател.

Първото съвещание на новото Народно заседание ще е в сряда.

Следващото постоянно съвещание на Европейския съвет е на 26 и 27 юни, което значи, че при възможен постоянен кабинет бъдещият министър председател, а не Главчев, може да съставлява страната на срещата.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР