Помощник-треньорът на Левски Живко Миланов заяви, че процесът по изграждане

...
Помощник-треньорът на Левски Живко Миланов заяви, че процесът по изграждане
Коментари Харесай

Миланов: Избрали сме път и го вървим. Лесно е да вземем лиценза на "Етрополе"

Помощник-треньорът на " Левски " Живко Миланов съобщи, че процесът по създаване на мощен и конкурентноспособен тим за Първа лига е сложен. Той води първото занятие за годината на " сините ", защото треньорът Славиша Стоянович има лек здравословен проблем.

В първата подготовка за годината присъединяване взеха 25 футболисти и нито едно ново попълнение. След края на мачовете през 2020 година, " Левски " е на 9-о място в класирането на Първа лига с 4 победи от 16 мача.

" Процесът на създаване ще бъде дълъг. Хората, ръководещи клуба, са предпочели оздравяването. Най-лесно е да вземем лиценза на " Етрополе " и да създадем нов тим. Избрали сме този път и би трябвало да го извървим. Със Сигурност ще е тежък. Колкото по-кратко продължи, толкоз по-добре. Имахме отговорности към футболистите, само че към този миг всичко им е изплатено. Надявам се главите им да са чисти и да се концентрират за пролетния дял ", съобщи Миланов.

Снимка: Lap.bg

" Сините " са в тежко финансово положение само че началото на 2020 година, когато от клуба се отдръпна предприемачът с няколко обвинявания от българската прокуратура Васил Божков, доближените му и главният спонсор - компания за лотарийни игри. Постепенно задълженията на " сините " се усилиха, а през декември част от дължимите суми бяха изплатени. Именно свиването на бюджета не разрешава и гръмка селекция.

" Трансферният интервал е отворен и за момента има много набелязани имена, само че не бързаме със селекцията. Имаме няколко напуснали, само че за момента разчитаме на футболистите от предходната година. Има футболисти, които се наблюдават. Процесът е отворен, само че не желаеме и да избързваме, нито да вършим грешките от миналите години – да се гледат футболисти в интернет и да се подписват контракти. Зимният интервал е по-труден за прехвърляния ", проучва Миланов.

Снимка: Lap.bg

Въпреки тежкото финансово състояние, " сините " ще пътуват за Хърватия, където ще проведат лагер.

" Имаме заложени параметри от управлението и не можем да харчим повече, в сравнение с влиза в клуба. Миналата година заплатата на един футболист се равняваше на пет настоящи. Надявам се да не създадем грешките и да не прибързаме, с цел да вземем точните футболисти, които дават отговор на равнището на " Левски ", съобщи Миланов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР