Погребенията на иранския президента Ебрахим Раиси и другите жертви на

...
Погребенията на иранския президента Ебрахим Раиси и другите жертви на
Коментари Харесай

Погребват иранския президент Ебрахим Раиси във вторник

Погребенията на иранския президента Ебрахим Раиси и другите жертви на злополуката с хеликоптер ще във вторник.

Церемонията ще стартира в 9:30 ч. в град Тербиз, където са телата на починалите , по-късно тялото на Раиси ще бъде откарано в Техеран.

Властите в Иран оповестиха 5-дневен печал в памет на починалия президент.
Смъртта на президента на Ислямската република провокира вълна от съболезнования и мнения от целия свят.

 Майка държи 2-годишното си дете в клетка на ужасите 3 мин. Майка държи 2-годишното си дете в клетка на ужасите Иранският президент е умрял при злополуката с хеликоптер 4 мин. Иранският президент е умрял при злополуката с хеликоптер Ще спре ли да вали: Какво е времето в понеделник? 1 мин. Ще спре ли да вали: Какво е времето в понеделник? Инцидент с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси 3 мин. Инцидент с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси „ Касапинът от Техеран “: Кой е Ебрахим Раиси? 2 мин. „ Касапинът от Техеран “: Кой е Ебрахим Раиси? Алек след „ Ергенът “: Мнението на майка ми не ми е натежало. Излязох самичък с чиста съвест 5 мин. Алек след „ Ергенът “: Мнението на майка ми не ми е натежало. Излязох самичък с чиста съвест Майка държи 2-годишното си дете в клетка на ужасите 3 мин. Майка държи 2-годишното си дете в клетка на ужасите Иранският президент е умрял при злополуката с хеликоптер 4 мин. Иранският президент е умрял при злополуката с хеликоптер Ще спре ли да вали: Какво е времето в понеделник? 1 мин. Ще спре ли да вали: Какво е времето в понеделник? Инцидент с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси 3 мин. Инцидент с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси „ Касапинът от Техеран “: Кой е Ебрахим Раиси? 2 мин. „ Касапинът от Техеран “: Кой е Ебрахим Раиси? Алек след „ Ергенът “: Мнението на майка ми не ми е натежало. Излязох самичък с чиста съвест 5 мин. Алек след „ Ергенът “: Мнението на майка ми не ми е натежало. Излязох самичък с чиста съвест

Хеликоптерът на Раиси се разруши на връщане от гала по откриването на язовир в северните елементи на Иран.

Сред починалите са външният министър Хосейн Амир Абдолахиан, няколко високопоставени държавни чиновници и персоналната защита на президента.

„ Нека Бог да го благослови и да го подари с безконечен мир. По време и преди късото си президентство той полагаше непрестанни старания в работа на народа, страната и исляма “, разгласи висшият водач на Иран Аятолах Али Хаменей.

Ебрахим Раиси твърдо водеше обичайна политика на Иран против Израел и в поддръжка на шиитските държавни управления и организации в района.

Правителството разгласи, че гибелта на президента няма да провокира ни минимум разтърсване в ръководството на Ислямската република.

Мохамад Мохбер е изразил откровена признателност за думите на състрадание и поддръжка

Раиси обаче беше апетитен за главен правоприемник на висшия водач аятолах Али Хаменей, който към този момент е на напреднала възраст. Функциите на държавен глава поема вицепрезидентът Мохамад Мокбер, който би трябвало да провежда нови президентски избори до 50 дни.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР