Президентът на Иран Ебрахим Раиси загина в катастрофа с хеликоптер

...
Президентът на Иран Ебрахим Раиси загина в катастрофа с хеликоптер
Коментари Харесай

Защо се разби хеликоптерът на иранския президент Ебрахим Раиси?

Президентът на Иран Ебрахим Раиси почина в злополука с хеликоптер в неделя вечерта. Машината се разруши на връщане от гала по откриването на язовир в северните елементи на Иран.

Основна версия е, че хеликоптерът може да е аварирал поради понижена видимост, породена от гъста мъгла.

Появиха се спекулации и за възможна техническа нередовност.
Иранската държавна медия заяви, че тя е американско произвеждане – модел Bell 212.

 Майка държи 2-годишното си дете в клетка на ужасите 3 мин. Майка държи 2-годишното си дете в клетка на ужасите  Иранският президент е умрял при злополуката с хеликоптер 4 мин. Иранският президент е умрял при злополуката с хеликоптер  Ще спре ли да вали: Какво е времето в понеделник? 1 мин. Ще спре ли да вали: Какво е времето в понеделник?  Инцидент с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси 3 мин. Инцидент с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси  „ Касапинът от Техеран “: Кой е Ебрахим Раиси? 2 мин. „ Касапинът от Техеран “: Кой е Ебрахим Раиси?  Алек след „ Ергенът “: Мнението на майка ми не ми е натежало. Излязох самичък с чиста съвест 5 мин. Алек след „ Ергенът “: Мнението на майка ми не ми е натежало. Излязох самичък с чиста съвест  Майка държи 2-годишното си дете в клетка на ужасите 3 мин. Майка държи 2-годишното си дете в клетка на ужасите  Иранският президент е умрял при злополуката с хеликоптер 4 мин. Иранският президент е умрял при злополуката с хеликоптер  Ще спре ли да вали: Какво е времето в понеделник? 1 мин. Ще спре ли да вали: Какво е времето в понеделник?  Инцидент с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси 3 мин. Инцидент с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси  „ Касапинът от Техеран “: Кой е Ебрахим Раиси? 2 мин. „ Касапинът от Техеран “: Кой е Ебрахим Раиси?  Алек след „ Ергенът “: Мнението на майка ми не ми е натежало. Излязох самичък с чиста съвест 5 мин. Алек след „ Ергенът “: Мнението на майка ми не ми е натежало. Излязох самичък с чиста съвест

Този тип хеликоптер е необятно употребен по целия свят и през годините има доста механически усъвършенствания. Не е ясно на какъв брой години е била машината.

Много от иранските летателни апарати са купени още преди Ислямската гражданска война, когато страната поддържаше близки връзки със Съединените щати.

Сред жертвите е и външният министър на Иран

От 1979 година насам обаче Техеран е обект на наказания от страна на Вашингтон и други западни страни. Това затруднява набирането на аварийни елементи за хеликоптерите.

Мохамад Мохбер е изразил откровена признателност за думите на състрадание и поддръжка

Експерти означават, че машината може да не е била годна за полет, изключително в неприятно време.

Според турския министър на защитата Хулуси Акар сигналната система на хеликоптера не е била включена или въобще е липсвала.

Погребението на Ебрахим Раиси и другите починали в злополуката ще е във вторник и ще стартира от град Тебриз. Сред жертвите са външният министър Хосейн Амир Абдолахиан, няколко високопоставени държавни чиновници и персоналната защита на президента. В Иран е разгласен 5-дневен печал. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР