Парламентарната група на „БСП за България“ поиска в Народното събрание

...
Парламентарната група на „БСП за България“ поиска в Народното събрание
Коментари Харесай

БСП вика премиера в парламента за Северна Македония

Парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ изиска в Народното събрание да бъде изслушан министър-председателят Бойко Борисов за бъдещите връзки на България с Република Северна Македония във връзка позицията на България за участието на нашата съседка в Европейския съюз. Заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин аргументира настояването на левицата от парламентарната естрада:

„ До този миг, в това число с информацията, която беше показана от вицепремиера Каракачанов в петък, фокусът на полемиките към връзките на България с Република Северна Македония беше каква позиция ще заеме България. Тази позиция към този момент е взета, само че дружно с това пораждат други въпроси във връзка с бъдещата политика на България към нашата съседка и във връзка с разширението. Смятаме, че полемиката би трябвало да е по-цялостна, не съответно за тази позиция, а за връзките сред двете страни оттук насетне. Затова считаме, че би трябвало да се организира чуване с министър-председателя Бойко Борисов, а не с вицепремиери, както са предложили от ГЕРБ “.

Искането на Българска социалистическа партия не беше признато като ръководещото болшинство още веднъж скри Бойко Борисов от Народното събрание. Вместо това беше признато предлагането на ГЕРБ през днешния ден да бъдат изслушани вицепремиерите Екатерина Захариева и Красимир Каракачанов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР