Тринадесет ранени при сблъсък между два влака в Белград, предаде

...
Тринадесет ранени при сблъсък между два влака в Белград, предаде
Коментари Харесай

Тежка катастрофа с два влака в Белград, 13 са ранени

Т ринадесет ранени при конфликт сред два влака в Белград , съобщи Франс прес, като се базира на сръбския министър на превоза Горан Весич. Четирима от ранените са в тежко положение.
                    
Сблъсъкът е станал сред товарен трен и пътнически трен, минал на червен семафор в тунел в Белград, разясни министърът.

Сред съществено ранените е машинистът на влака, една кондукторка и двама пасажери. Всички са били превозени в незабавно поделение, а на девет пасажери е оказана здравна помощ на място.

Министърът на вътрешните работи на Сърбия Ивица Дачич съобщи, че най-важното е, че няма починали при злополуката.

Инцидентът стана на към 4 километра от центъра на Белград, покрай моста Панчево. На място са пристигнали седем пожарникарски екипа и медицински екипи.

Според Весич пътническият трен се е блъснал в товарния трен посред тунела. Там товарният трен бил спрял.

Serbie: treize blessés dans une collision entre deux trains à Belgrade
— TV5MONDE Info (@TV5MONDEINFO)
„ Причината за влаковата злополука в Белград е човешка неточност “. Това съобщи сръбският вътрешен министър Ивица Дачич.

Транспортният министър Горан Вешич заяви, че 13 пасажери са били ранени, като четирима от тях са били откарани в незабавен център.

Началникът на отдела за изключителни обстановки към вътрешното министерство Лука Чаушич съобщи, че в 18:42 ч. (местно време) е получен сигнал за конфликта. На място са отишли общо 25 пожарникари.

„ Пристигайки на мястото на случая в 18:48 ч., беше открито, че спешният трен се е сблъскал с пътнически трен в тунела на разстояние 400 метра от входа “, сподели Чаушич.

Той добави, че четирима души са били извадени през евакуационния тунел. Дачич сподели, че най-важна роля са изиграли пожарникарите, защото лекарите от незабавната помощ не са могли да доближат до пасажерите.

Транспортният министър съобщи, че детайлностите за случая ще бъдат известни, когато Комисията „ Железопътна инфраструктура на Сърбия “ разгласява формален отчет, което се чака да стане на 18 май.

* Във видеото: 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР