На официална церемония в Несебър президентът Румен Радев, министърът на

...
На официална церемония в Несебър президентът Румен Радев, министърът на
Коментари Харесай

Евтим Милошев от Несебър: Очакваме добър и стабилен сезон с ръст от над 10%

На публична гала в Несебър президентът Румен Радев, министърът на туризма Евтим Милошев и кметът на Общината Николай Димитров дадоха формален старт на летния туристически сезон . За първи път церемонията по посрещане на Лято 2024 се организира с присъединяване на президента.

Събитието се състоя под патронажа на президента и неговата брачна половинка Десислава Радева в наличието на министри, кметове, представители на дипломатическия корпус, на туристическия бизнес, жители и посетители на морския град.

Сред формалните посетители на събитието бяха министрите на вътрешните работи Калин Стоянов, на районното развиване и благоустройството Виолета Коритарова, на опазването на здравето доктор Галя Кондева, на земеделието Георги Тахов и на младежта и спорта Георги Глушков, а също и посланици и представители на задачи от над 20 страни, регионалният шеф на Бургас проф. Мария Нейкова, както и някогашни министри на туризма.

Церемонията стартира с осъществяване на магнетичните български кабагайди и с ритуала „ Майка България “ пред портите на Старинния град. Гостите на Несебър бяха посрещнати по остарял български бит с питка и със признака на страната ни – българската роза.

„ Ние, българите, постоянно сме вярвали, че живеем на парче земя, което е райско място “, сподели министър Милошев и напомни античната алегория.

„ Живеем на кръстопът – географски, сред Европа и Азия, културен и нравствен. И точно това ни прави разпознаваеми и достоверни. Това ни е направило през вековете гостоприемни и човеколюбиви – ние, българите, сме антична цивилизация от прочувствени, артистични и толерантни хора. А в днешните времена на комплицирани геополитически връзки и от ден на ден световни рецесии, тези качества стават все по-дефицитни и затова, все по-ценни “, съобщи министър Милошев.

„ Убеден съм, че няколко генерации модерни европейци пазят загатна за нашия „ Слънчев бряг “, за нашите слънчеви пясъчни плажове и своето вълнуващо българско лято “, сподели още министър Милошев, обръщайки се към представителите на дипломатическия корпус и към гостите на Несебър и на Българското Черноморие. Румен Радев акцентира смисъла на Несебър като част от листата на ЮНЕСКО за нематериалното културно завещание .

„ Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, нека повече български общини наподобяват по този начин. Несебър съставлява всички тези известни на света дадености на България – тук съжителстват хилядолетната история на нашите земи с комфорта на модерните туристически услуги; великолепието на нашата природа с прословутото гостолюбие на локалните хора “ , съобщи президентът и благодари за организацията на събитието.

Пред публицистите министър Милошев напомни, че служебният кабинет е с ясно обрисуван времеви небосвод и неговата задача е да обезпечи провеждането на почтени избори, както и безпроблемното протичане на летния туристически сезон . Той изрази своя оптимизъм за един добър и постоянен сезон в идното Лято 2024 с явен ангажимент на институциите да обезпечат добър надзор и спокойна работа за бизнеса, а най-важният индивид в туристическия артикул – екскурзиантът да си тръгне благополучен и единствено с позитивни и красиви страсти.

„ Ще сме си свършили работата – и като страна и народ, и като бранш, в случай че всички си тръгнат със загатна за своето щастливо българско лято. Мечтая за това България да бъде асоциирана със слънце и хубост, антична цивилизация и богата култура; с гостолюбие, с достоверни български артикули и неповторимата й природа. И на първо място да бъде асоциирана с топли и усмихнати хора, подготвени да оказват помощ “ , акцентира още министър Милошев.

След къса обиколка по калдъръмените улички на знакови забележителности гостите участваха на концерт на локални фолклорни сформира на площад Месамбрия в Несебър.

Държавните чиновници да могат да теглят компенсациите си още преди пенсиониране?

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР