Съдът отмени орязаните от ЦИК медийни пакети за малките формацииАдминистративният

...
Съдът отмени орязаните от ЦИК медийни пакети за малките формацииАдминистративният
Коментари Харесай

Съдът отмени орязаните от ЦИК медийни пакети за малките формации

Съдът анулира орязаните от ЦИК медийни пакети за дребните обединения
Административният съд на София-град анулира решението на Централната изборна комисия (ЦИК) за орязване на медийните пакети на дребните обединения за предизборната акция за вота на 9 юни. Това излиза наяве от прессъобщение на уеб страницата на съда от 17 май.
Тъй като изборите са 2 в 1 – за Народно заседание и за Европейски парламент,
обединенията, които не получават дотация от страната, имаха право по Закона за политическите партии на два медийни пакета от по 40 хиляди лв. всеки. С решение на ЦИК № 3225–ЕП/НС/07.05.2024 година – точка 1 (изречение първо), обаче бе написано, че страната дава средства за медийни пакети за присъединяване в двата типа избори общо в размер на 40 000 лева с Данък добавена стойност.
Заради това решение стачкуваха множеството от по-малките обединения,
участващи в тези избори, а някои от тях го апелираха. Сега това изречение е анулирано от Административен съд София-град. Когато партия или коалиция е записана единствено в изборите за народни представители, медиен пакет в посочения размер се дава, в случай че партията или обединението е записала кандидатски листи във всички изборни региони.

Решението на Административния съд в София-град може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в 3-дневен период от датата на оповестяването му.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР