Представителството на жените у нас в парламента, както и на

...
Представителството на жените у нас в парламента, както и на
Коментари Харесай

Хилари Клинтън посочи България като добър пример за участието на жени в политиката и бизнеса

Представителството на дамите у нас в Народното събрание, както и на управителните позиции в частни компании, е образец за доста страни по света. Това разяснява в София някогашният американски държавен секретар Хилари Клинтън. Тя е на посещаване у нас във връзка специфична среща на Глобалната самодейност на Клинтън. Фокус на форума са методите за поддръжка на икономическия прогрес на дамите. Сред специфичните посетители беше президентът на Косово Вьоса Османи, както и брачната половинка на някогашния министър председател на Англия - Шери.



Това е трето посещаване на Клинтън в България. Днес тя съобщи, че е наслаждение да бъде още веднъж тук. Бившата първа дама акцентира ролята на форума за поддръжката на млади дами по целия свят да получат обучение и по думите й " да последват фантазиите си, които дружно с гения и трудолюбието им да ги отведат надалеч ".

Жените в международен мащаб близо 25% по-ниски заплати от мъжете за една и съща работна позиция, съобщи Клинтън. Според нея главен проблем е слабото показване на дамите по върховете на корпоративния бранш.

" Изключително уместно е, че водим тази полемика тук в България, тъй като като страна от Европа, страна от Европейския съюз, вие превъзхождате много от страните по света по посланичество на дамите в парламентите и на корпоративни позиции ", съобщи Клинтън.

Вьоса Османи от своя страна разяснява, че би трябвало да се влага повече и в политики, които поддържат образованието на дамите, тъй като то е значим аспект на икономическия лъх напразно. Президентът на Косово добави, че би трябвало повече правдивост или повече господство на закона и тъждество, тъй като в противоположен случай няма да се реализиран мечтаните резултати.



CGI е общественост от одобрени и изгряващи водачи, които работят дружно за основаване и използване на нови съответни решения за належащи световни провокации.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР