Ново предложение: Ще се лекуваме и купуваме лекарства от разстояние.

...
Ново предложение: Ще се лекуваме и купуваме лекарства от разстояние.
Коментари Харесай

Ново предложение: Ще се лекуваме и купуваме лекарства от разстояние


Ново предложение: Ще се лекуваме и купуваме медикаменти от разстояние. Може би е пристигнало време за опция за купуване на медикаменти от разстояние, изрично под контрола на магистър фармацевт, който ще е виновен за всяка транзакция.

Това сподели ръководителят на парламентарната Комисия по опазването на здравето проф. Костадин Ангелов по време на съвещанието, на което бяха обсъждани разнообразни оферти за промени в Закона за здравето.

Членовете на комисията одобриха на първо гласоподаване оферти за благоприятни условия за осъществяване на диагностични, лечебни, рехабилитационни и профилактични действия от разстояние посредством медицински и осведомителни технологии. Този вид действия ще могат да се правят след регистрация в Изпълнителна организация „ Медицински контрол “, където ще се сътвори и обществен указател на физическите и юридическите лица, предоставящи медицински действия от разстояние.

Даването на информирано единодушие от страна на пациента ще се прави посредством онлайн платформата, която се употребява, и на наличен за пациента език. Пациентите ще бъдат уведомявани за разноските при оказване на сходен вид медицински действия от разстояние.

Дейности от разстояние няма да могат да се извършват при незабавни положения, плануват още предложенията за промени.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР