Кандидатът за следващ канцлер на Германия Фридрих Мерц предложи да

...
Кандидатът за следващ канцлер на Германия Фридрих Мерц предложи да
Коментари Харесай

Лидерът на германската опозиция призова да се търсят мирни преговори с Русия

Кандидатът за идващ канцлер на Германия Фридрих Мерц предложи да се търси " спокойно съглашение " с Русия за Украйна . Той съобщи, че би желал да види преустановяване на огъня, заяви The Times.

" Трябва да забележим, че вратите са отворени за Украйна. Трябва да забележим, че се отварят благоприятни условия за преустановяване на този спор в някакъв миг ", сподели той в изявление за публичната телевизия ZDF.

Известно е, че по-рано политикът неколкократно прикани Берлин да даде повече военна помощ за Украйна , в това число партида крилати ракети с огромен обхват " Таурус ". Също по този начин депутатите от неговата партия биха могли да нарекат Олаф Шолц " риск за националната сигурност " поради неговата, по думите им, прекомерна нерешителност и несигурност.

Освен това Мерц означи, че Германия би трябвало да даде " всички средства " на Украйна, с цел да завоюва войната.

Сега обаче той е внимателен във връзка с военната помощ на Германия за Украйна. Мерц добави, че Берлин би трябвало " да продължи да оказва помощ " на Киев и похвали френския президент Еманюел Макрон за предлагането западните страни да изпратят войски за подготвителни задачи в Украйна .

На собствен ред той смекчи забележките си по отношение на военната поддръжка и отхвърли да повтори предходните си претенции за ракети " Таурус ".
 Трима арестувани в Германия по съмнение в шпионаж
Трима арестувани в Германия по съмнение в шпионаж

Те следели украински жител, намиращ се във Франкфурт

" Подкрепям решенията, които държавното управление е взело по този въпрос. Смятам, че направихме прекомерно малко и прекомерно късно . Винаги съм казвал, че трябваше да създадем повече още първоначално. Но в този момент е 23 юни 2024 година Няма смисъл да се връщаме две години и половина обратно. Гледаме напред ", акцентира политикът.

Изданието добавя, базирайки се на социологическо изследване, че съвсем половината от гласоподавателите в Източна Германия желаят Берлин да понижи оръжейните доставки за Украйна . Мнозинството от западногерманците обаче биха желали те да се усилят или да останат на настоящето равнище.
 Германия отхвърли мирния проект на Путин за Украйна като лекомислен
Германия отхвърли мирния проект на Путин за Украйна като лекомислен

Според Шолц задачата била да се отвлече вниманието от конференцията в Швейцария

" Малко повече от половината германци в цялата страна като цяло считат, че би трябвало да се положат повече дипломатически старания за преустановяване на войната, само че огромното болшинство също по този начин се съмнява, че сходен резултат е вероятен, и вижда Владимир Путин като " лекомислен " сътрудник в преговорит е. " Тези трендове намират все по-голямо отражение в предизборните тактики на главните партии ", - се акцентира в материала.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР