Незаконната промяна на Промяната“. Това написа зам.-председателят на Столичния общински

...
Незаконната промяна на Промяната“. Това написа зам.-председателят на Столичния общински
Коментари Харесай

Георги Георгиев: Организацията на движението на бул. „Витоша“ и „Патриарха“ е незаконна

„ Незаконната смяна на „ Промяната “. Това написа зам.-председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев в своя фейбук.

Вчера от Пътна полиция оповестиха публично, че макар че е задължена по закон, Столична община въобще не е поискала координиране на смяната в организация на придвижването на бул. „ Патриарх Евтимий “, „ Витоша “ и „ Фритьоф Нансен “. Това значи няколко неща:

Независимо дали ви харесва или не, новата организация на придвижването на бул. „ Витоша “ и „ Патриарха “ просто е НЕЗАКОННА.

От публично мнение на Пътна полиция София следва, че организацията на „ Спасеното кръстовище “ - всяко колче, всяка линия от новата маркировка и всеки нов пътен знак са противозаконни.

От „ Промяната “, като се изключи че не слушат жителите, нарушиха флагрантно разпоредбите, като не питаха даже Пътна полиция за промени, които вършат на пътя. А според чл.6, ал.2 от общинската разпоредба от 2018 година всички планове за организация на придвижването и измененията в него се съгласуват с Пътна полиция. Човек би помислил, че е редно да ги съгласуваш преди да изхарчиш 1 млн.лева и да ги извърши, нали? Да, но не.

Когато е налице нарушаване на закона, при което са изхарчени 1 000 000 лв. обществени средства за тези противозаконни преустройства, това може да съставлява закононарушението занемареност в изключително огромни размери.

Това не е смяната, за която гласоподаваха хората. Много е просто по какъв начин да управляваш добре - вслушваш се в жителите и спазваш закона.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР