Военните доставки трябва отново да потекат към Украйна в непрекъснат

...
Военните доставки трябва отново да потекат към Украйна в непрекъснат
Коментари Харесай

НАТО създава постоянна структура, контролираща оръжейните доставки за Украйна

„ Военните доставки би трябвало още веднъж да потекат към Украйна в непрестанен поток, предходните закъснения и неспазените обещания имат съществени последствия ”, уточни Столтенберг. Той предлага на срещата на върха във Вашингтон през юли да бъде основана непрекъсната конструкция на НАТО, която да обезпечи финансирането и постоянните доставки на оръжие за Киев.

По думите на Столтенберг сходна конструкция ще утвърди по-голямата роля на НАТО в даването на помощ и в образованието на украинските въоръжени сили. „ Имаме потребност от солидна, мощна институционализирана конструкция. Временните, краткосрочни доброволни начинания за помощ са положителни, само че в дълготраен проект се нуждаем от по-предсказуема и широкомащабна поддръжка за Украйна “, сподели той.

Столтенберг не уточни сумата, която новата конструкция ще ръководи, само че както Bloomberg заяви по-рано, генералният секретар на НАТО съобщи нуждата от основаване на непрекъснат боен фонд от Евро 100 милиарда годишно. Инициативата би трябвало да бъде утвърдена от всички 32 страни членки на Северноатлантическия алианс.

Според Politico, на сесията на...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР