Украйна ще направи всичко по силите си, за да завърши

...
Украйна ще направи всичко по силите си, за да завърши
Коментари Харесай

Украйна е решена да завърши процеса за членство в ЕС

Украйна ще направи всичко по силите си, с цел да приключи процеса на реализиране на пълноправно участие в Европейския съюз (ЕС). Премиерът на Украйна Денис Шмигал заяви това във вторник, по време на първата междуправителствена конференция на равнище министри за започване на договаряния за присъединение, оповестява " Укринформ ".

" Хиляди от най-хубавите синове и дъщери на Украйна са дали живота си за самостоятелна Европа, Украйна. Прекланям глава пред паметта на починалите украински герои. Прекланям глава в символ на признателност към украинските военни, че направиха този ден вероятен, че разрешиха на Украйна да стартира този преговорен развой, който в последна сметка ще докара до нашето участие в Европейския съюз. Ще създадем всичко по силите си, с цел да реализираме това ", сподели Шмигал.
 Европейски Съюз има проект по какъв начин да заобиколи несъгласие на Унгария върху помощта за Украйна
Европейски Съюз има проект по какъв начин да заобиколи несъгласие на Унгария върху помощта за Украйна

Съюзът желае да употребява приходите от замразените съветски активи за Киев

В същото време той акцентира, че има още доста работа за извършване по пътя към присъединението .

" Готови сме за това, демонстрирахме, че можем да се движим бързо и да реализираме невъзможното. Днешното събитие ясно демонстрира това ", сподели Шмигал.

Украинският министър председател изрази убеденост, че европейските сътрудници ще възприемат позитивно формалната преговорна позиция на Украйна. Бъдещото участие на Украйна е най-хубавият отговор на Европа на актуалните провокации и неповторима опция за подсилване на Европейския съюз, сподели той. Вярваме, че оказването на помощ на Украйна в успеха над съветския агресор и превъзмогването на провокациите на следвоенното възобновяване може да се трансформира в най-голямото достижение на Европа ", акцентира Шмигал.

Според него,  мощна Украйна е невъзможна отвън Европейски Съюз, както мощен Европейски Съюз не е вероятен без Украйна.

" Днес бележи началото на нова глава в връзките сред Украйна и Европейския съюз, сподели той. Стартът на договарянията е значима стъпка към нашата обща огромна Победа. Заедно ще победим, дружно ще изградим сигурна, просперираща и мощна Европа от Лисабон до Луганск ", заключи министър-председателят.

Припомняме, че на първата междуправителствена конференция в Люксембург на 25 юни.
 Украйна се надява на мощно решение на срещата на върха на НАТО
Украйна се надява на мощно решение на срещата на върха на НАТО

Ако липсват мощни решения за Украйна, срещата щяла да е безполезна

По-рано през юни 12 страни от Европейския съюз подписаха писмо, предлагащо да се стартират публични договаряния с Украйна и Молдова за участие в Европейски Съюз до края на юни.

Ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер, че Киев е извършил всички нужни стъпки, с цел да стартира договаряния за присъединение към Европейски Съюз до края на юни.

Белгия ще ръководи Европейски Съюз до края на юни, след което тази роля минава към и неведнъж са се изказвали скептично за вероятностите за европейска интеграция на Украйна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР