51 са вече децата, родени след инвитро процедури с донорски

...
51 са вече децата, родени след инвитро процедури с донорски
Коментари Харесай

По програма на Столична община: Родили са се 51 бебета след инвитро с донорски яйцеклетки

51 са към този момент децата, родени след инвитро процедури с донорски яйцеклетки, финансирани по Програмата " Инвитро " на Столична община и благодарение на Фондация " Майки за донорството ", оповестяват от общината.

От там прецизират, че последното бебе е родено на 23 май и носи името Виктор, с ограничения 4140 гр и 52 см.

Програмата на Столична община за финансово подкрепяне на фамилии и двойки с репродуктивни проблеми, нуждаещи се от инвитро процедури с донорски яйцеклетки, бе основана в края на 2015 година по самодейност на Столичната община и организациите " Майки за донорството " и " Искам бебе ".

Тя се финансира от бюджета на София, като за тази година са планувани общо 100 000 лева Това е единствената стратегия в поддръжка единствено на фамилии, нуждаещи се от донорски яйцеклетки.

От основаването ѝ през 2015 година до 8 май 2024 година по Програмата са кандидатствали 274 двойки. От тях 210 фамилии са били утвърдени от специфичната комисия, която преглежда медицинските им документи, и е било обезпечено финансиране на нужните инвитро процедури. Други 20 двойки би трябвало да показват спомагателни документи доникъде на юни т.г., с цел да получат утвърждение и финансиране.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР