Окъпан от дъжд, но усмихнат, млад и пълен с надежда

...
Окъпан от дъжд, но усмихнат, млад и пълен с надежда
Коментари Харесай

Фонд за развитие на Родопите ще спаси Смолянския край

Окъпан от дъжд, само че ухилен, млад и цялостен с вяра град Мадан посрещна претендентите за народни представители от " Българска социалистическа партия за България ". Празничният 24 май зареди родопското градче с песните, стиховете и танците на децата. А озвучилата площада " Една българска роза " на Паша Христова донесе въодушевление и овации. Които не стихнаха и при дефилето под дъжда на зрелостниците.
С топлина, положителни думи, мемоари за предишното и овации стартира и срещата на претендентите за народни представители от " Българска социалистическа партия за България " в 22-ри МИР-Смолян със социалисти и симпатизанти. В родопския град бяха лидерът на листата Емил Хумчев, вторият, третият и петият в нея - Петър Каварджиев, Севдалин Хъшинов и Ина Михайлова.
" В годините Българска социалистическа партия потвърди, че съблюдава обещанията си към хората, по тази причина стоя пред Вас и умерено Ви виждам в очите. Никога не сме Ви лъгали, няма да Ви подведем и в този момент. Нашата стратегия за Смолянския край е ясна и не се тормозим да я споделим ", откри срещата Емил Хумчев. И продължи с проблемите на хората от района, които познава доста добре, тъй като не за първи път се изправя лице в лице с родопчани и дава отговор на въпросите им.
" Необходимо е да се сътвори специфичен Фонд за развиване на Родопите и в частност на област Смолян, с цел да може дребният и междинният бизнес да получат поддръжка, а хората да усетят, че има страна. В противоположен случай ниските приходи, безработицата и обезлюдяването ще унищожат този прелестен край ", стимулира Хумчев визията на Българска социалистическа партия за развиване на района.
" Кога ще бъде оправена инфраструктурата ", продължи лидерът на листата с проблемите. А те не са малко - свлачището при с. Тикале, пътят Смолян-Рудозем, пропадналото трасе при Широка лъка, околовръстният път на Рудозем и връзката с границата, околовръстният път на Чепеларе, пътят Девин-Доспат.
" Към това би трябвало да прибавим и неналичието на превоз сред дребните обитаеми места и общинските центрове ", обади се участник в срещата. " Така е, само че за жал в годините проблемите се задълбочават, неглижират се и все не остава време за нещата, които вълнуват хората ", съгласи се Хумчев. Като регионален шеф на Смолян за прочут интервал той е наясно с проблемите на всяка община и знае по какъв начин да се решат. А Българска социалистическа партия е подготвена с съответни оферти.

Здравето не е търговия

" От доста години съм лекар и с болежка споделям - не съм вярвала, че ще бъда разочарована от работата си ", показа доктор Лиляна Черпокова от болничното заведение в Мадан. И сложи в центъра на диалога най-болния проблем на българите - опазването на здравето. " Нужна е радикална смяна на системата на опазването на здравето ", показа дългогодишния си опит доктор Черпокова.
" Българска социалистическа партия има ясна позиция - лечебните заведения не може да са търговски сдружения, здравето не е търговия ", безапелационен бе Емил Хумчев. И показа, че в целите на социалистите са намаляването на Данък добавена стойност върху медикаментите и медицинските произведения, приемане на ограничения за развиване на аптеките в отдалечените места, опазване на лечебните заведения в отдалечените и планинските региони и въвеждането на статут на " предпазено лечебно заведение ". " Болниците в Златоград и Мадан би трябвало да имат статут на предпазени лечебни заведения, а регионалната болница в Смолян да бъде оборудвана с съвременна инсталация, с цел да може хората в региона да са спокойни за достъпа си до здравни услуги ", съобщи Хумчев.

Защо подарихме реакторите на " Белене "?

С този обезпокоителен въпрос продължи срещата в Мадан. Емил Хумчев напомни, че с помощта на Българска социалистическа партия бе отсрочено излизането на свободния пазар на битовите консуматори. " Сглобки и служебни кабинети направиха куп пакости в енергетиката, от които ще страдаме всички. От експортьор номер 1 на Балканите на електрическа енергия през днешния ден България е вносител на ток от Северна Македония. Милиарди ще даваме за американско гориво в АЕЦ " Козлодуй ", а можеше да изградим атомна централа в Белене и да продаваме електрическа енергия. Престъпление е това, което бе осъществено в енергетиката и Белене ", съобщи Хумчев.
И не скри паниката си за бъдещето на страната, в случай че здравите сили не получат задоволително поддръжка. " Не желаеме да всяваме суматоха, само че сме разтревожени от събитията в Украйна, от желанията на някои десни политически сили. Българска социалистическа партия е за мир и за дипломатическо решение на всички спорове ", акцентира лидерът на листата.
" А харесва ли Ви този Европейски съюз ", попитаха хората от Мадан. " Искаме Европейски съюз, който да слага България на равна нога с останалите страни, в който да няма разнообразни скорости и Шенген. В който позицията на България да е ясна и да се отстоява националният интерес. " Българска социалистическа партия за България " предлага листа от почтени българи за Европейския парламент отпред с Кристиан Вигенин. Нашите претенденти за евродепутати ще отстояват българските ползи ", съобщи Хумчев.
Участниците в срещата насочиха доста въпроси - и за обединяването на левите сили без извиване на ръце от " новите остарели ", и за измяната на " наши хора ". И не скриха, че ги боли - от постъпките на някои хора в Българска социалистическа партия, решили да употребят партията, която ги е издигнала до върха, от обидите и грозните кавги, станали тематика номер 1 в медиите, от очернянето на Българска социалистическа партия.

Ние, пенсионерите, сме непотребни...

" Боли ни, афектирани сме, че един месец ни занимават с какъв брой ще осъвременят пенсиите - с 10 или 11%. Ами да не ги покачват, ние по този начин или другояче сме непотребни ", показа с страст дългогодишната учителка Мария Иванова. И продължи: " Тези хора, които стоят пред нас, нашите претенденти за народни представители, са млади и почтени. Трябва да ги подкрепим. И аз съм горда, че измежду претендентите е моята най-хубава ученичка Ина Михайлова. Тя е едно от децата на Мадан, приключи с отличие образованието си в този град, а по-късно и публицистика в Софийския университет. Сега е заместител основен редактор на вестник ДУМА и нашият град се гордее с нея, тъй като я познаваме добре. Радваме се, че Българска социалистическа партия поддържа и залага на такива хора - почтени, открити, честни ", добави Мария Иванова.

Не се опасявайте, всеки глас има значение

" Мили хора, доста бяхме лъгани в годините. И разочарования натрупахме много, само че въпреки всичко дано на 9 юни да създадем едно малко изпитание и да отидем до урните. Има смисъл. И всеки глас е от голяма важност. Нека да не се опасяваме и да изберем тези, които са посочили, че не предават, не се извъртат, не влизат в сглобки, не се въздействат от обръчи и няма да ви подведат ", прикани своите съграждани Ина Михайлова. " Знам, че някои от вас се опасяват да гласоподават за друг претендент от този на Движение за права и свободи и ГЕРБ, само че поради естественото бъдеще на децата си коства ", добави тя.
С вяра за бъдещето на България маданчани пожелаха триумф на претендентите на " Българска социалистическа партия за България " на изборите за Народно заседание и Европейски парламент.

Акция 24/105
Заместник основният редактор на вестник ДУМА Ина Михайлова подари на 24 май 105 книги на общинската библиотека в град Мадан. " Благодаря на моите сътрудници от ДУМА, които поддържаха самодейността " 24/105 " - на най-българския празник 24 май да дарим 105 книги ", съобщи Ина Михайлова при връчването на дарението на шефа на библиотеката Росица Кичукова. И насочи апел към всички претенденти за народни представители да намерят метод в оставащите дни до края на предизборната акция да изразят своя номер в листите по метод, който да бъде в поддръжка на хората, като не не помнят, че е закононарушение да се купуват и продават гласове.

Екип на ДУМА
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР