Заедно с нея в студиото темата коментира и бившият министър

...
Заедно с нея в студиото темата коментира и бившият министър
Коментари Харесай

Поптодорова: Путин е насочен към това Зеленски да бъде напълно пр...

Заедно с нея в студиото тематиката разяснява и някогашният министър на защитата Николай Свинаров.

„ Опити за помирение и преустановяване на военните дейности се вършат от началото на експанзията на Русия в Украйна. Прякото присъединяване на международните водачи в срещата на върха в Швейцария е от голяма важност. Ние още не знаем дали на срещата ще участват воюващите страни “, сподели Свинаров.

 

По думите му наличието на Джо Байдън и Си Дзинпин ще бъде безпредметно, в случай че Путин отсъства, което е евентуално.

 

„ Във всеки случай би трябвало да се откри механизъм за преустановяване на военните дейности и то при едни обективни правила “, добави той.

 

Според Елена Поптодорова Путин отхвърля присъединяване досега.

 

„ Това, което знаем, е, че са правени многократни опити да насочат тази покана и тя е била изрично отхвърляна. Кремъл не договаря с всички участници. Кремъл договаря със сериозния си конкурент – в тази ситуация Съединените щати. Цялата лексика на Путин е ориентирана към това Зеленски да бъде изцяло подценен като президент, а Украйна даже не се счита за независима страна от самия него “, разяснява тя.

 

„ Очевидно провеждането на срещата в Швейцария през юни ще даде тенденция накъде вървят диалозите. Си е заявил близки връзки с Путин, само че той доста внимава по какъв начин вървят връзките му и с Европа и със Съединени американски щати. Затова ще прегъва пръчката, само че няма да разреши тя да се счупи “, разяснява Елена Поптодорова.

Двамата насочиха рецензии към президента на България Румен Радев заради отсъствието му по време на Парламентарната асамблея на НАТО, която се организира у нас.

 

" Аз съм кардинално изумен, в съответният случай не за първи път във връзка с президента Радев. Приех по някакъв метод като някогашен боен министър, че военните могат да бъдат и положителни дипломати, само че това изрично не се отнася за всички военни ", сподели Свинаров.
 

Според него позицията на президента Радев, доста припомня на тези политически сили, които се афишират за русофилски в страната.

 

„ Русофилски дори не е точна дума, тъй като всеки от нас по някакъв метод е русофил, само че това не значи, че би трябвало да застава зад една безусловно противозаконна експанзия, която Путин реализира в Украйна “, добави някогашният министър на защитата.

Според Елена Поптодорова отсъствието на президента Радев от България тези дни е крещящо.

„ Парламентарната асамблея на НАТО в София е неповторим конгрес в неповторимо време. И неповторима опция за България. Тук имаме представители на 32-те страни, членки на НАТО, плюс 25 партньорски страни. Това са депутати, представляващи 1 милиард души. И да пропуснеш опцията да приказваш пред тях, това е най-тревожното ", акцентира тя.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР