На най-различни места ще могат да гласуват европейските граждани на

...
На най-различни места ще могат да гласуват европейските граждани на
Коментари Харесай

Евроизбори: Нетипични места, на които гражданите ще могат да гласуват

На най-различни места ще могат да гласоподават европейските жители на идните избори за Европарламент през юни.

Традиционно секции се отварят в дипломатическите представителства на страните, само че има и други благоприятни условия.

Румънците ще могат да гласоподават и в спортна зала в Амстердам, поляците – в черква и две читалища. Финландците, за които тази седмица стартира авансово гласоподаване, могат да гласоподават в посолството на страната си в Хага, само че също и в хотел до централната гара в Амстердам.

По пощата

Белгийците могат да отидат в резиденцията на посланика в Хага, с цел да гласоподават. Френските гласоподаватели могат да упражнят своя избор в консулската работа в Амстердам и в лицея " Винсент ван Гог ", френско учебно заведение в Хага.

Италианците могат да гласоподават, наред с други места, в Италианския културен институт в Амстердам.

Испанците, португалците, словенците, естонците, латвийците и хърватите могат да гласоподават в дипломатическите представителства на своите страни. Останалите гласоподаватели би трябвало да гласоподават по пощата от Нидерландия. Това се отнася за германците, датчаните, гърците, австрийците, люксембургците и литовците. 

Има обаче и страни, в които жителите, живеещи в чужбина, нямат право да гласоподават. Това са Чехия, Словакия, Унгария, Ирландия и Малта.

Къде гласоподават българите?

Българските гласоподаватели могат да гласоподават на 9 юни в две секции в Българското посолство в Хага, само че и в още 22 секции, ситуирани в цялата страна: Айндховен, Амстердам, Арнем, Бреда, Ваалс, Венло, Грьонинген, Делфт, Енсхеде, Заандам, Лелистад, Леуварден, Маастрихт, Наймехен, Ротердам, Тилбург, Утрехт, Хага, Харлем и Хилверсум. 

Адресите им могат да бъдат открити на уеб страницата на Министерство на външните работи.

*Видеото е архивно!

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР