ще бъдат пренесени в България на 29 май, съобщава БНТ. По

...
ще бъдат пренесени в България на 29 май, съобщава БНТ.
По
Коментари Харесай

Връщат у нас тленните останки на цар Фердинанд на 29 май

ще бъдат пренесени в България на 29 май, оповестява Българска национална телевизия.

По информация на Фонд " Цар Борис и Царица Йоана " тази сряда тленните остатъци на цар Фердинанд ще бъдат пренесени от град Кобург в София с боен аероплан, който ще кацне пред държавния VIP на летище София към 14.00 часа . Ковчегът ще бъде свален тържествено и положен в катафалка, която ще отпътува към замък " Врана " към 15.00 часа.

Траурната върволица ще стартира от основния вход на парка на двореца и ще доближи до двореца " Врана ", където ще бъде посрещната от Симеон Сакскобургготски и неговото семейство, дружно със Западно и Средноевропейски митрополит Антоний, формален делегат на Светия Синод и от апостолическия нунций в България архиепископ монсеньор Лучано Суриани.
 Тленните остатъци на цар Фердинанд I ще бъдат положени в София
Тленните остатъци на цар Фердинанд I ще бъдат положени в София

Това се чака да се случи до месец

Траурната гала ще се организира пред централния вход на " Врана " , след което ковчегът ще бъде подложен в централното предверие, където ще се състои малко сбогуване в фамилен кръг. След това вратите на двореца ще са отворени за жителите, които желаят да отдадат последна респект пред ковчега на цар Фердинанд.

От Фонда означават, че завръщането на тленните остатъци на цар Фердинанд става 76 години след гибелта на монарха. До в този момент те бяха положени в криптата на църквата " Св. Августин " в баварския град Кобург.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР