Мандатът за преговори, публикуван заедно със съобщението, гласи, че Съединените

...
Мандатът за преговори, публикуван заедно със съобщението, гласи, че Съединените
Коментари Харесай

САЩ и Тайван започват официални търговски преговори по нова инициатива

Мандатът за договаряния, оповестен дружно със известието, гласи, че Съединените щати и Тайван са определили постоянен дневен ред за договаряния по въпроси като улеснение на търговията, положителни регулаторни практики и унищожаване на дискриминационните бариери пред търговията.

Вашингтон и Тайпе разкриха самодейността за търговията през 21-ви век през юни - единствено няколко дни откакто администрацията на Джо Байдън изключи острова от своя фокусиран върху Азия стопански проект, предопределен да противодейства на възходящото въздействие на Китай. Всичко това се случва на фона на напрежение с Пекин.

Офисът на комерсиалния представител на Съединени американски щати съобщи, че двете страни са " постигнали консенсус по отношение на мандата за договаряния " и се чака първият кръг от договарянията да се организира при започване на тази есен.

" Планираме да следваме упорит график за реализиране на задължения с висок стандарт и значими резултати, обхващащи единадесетте търговски области в мандата за договаряния, които ще оказват помощ за построяването на по-справедлива, по-просперираща и устойчива стопанска система на 21-ви век ", споделя в изказването Сара БИанки, зам.-гърговски представител на Съединени американски щати.

В известието не се загатва опцията за необятна договорка за свободна търговия, за което Тайван упорства.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР