Италианците искаха нещо ново и различно, защото от години са

...
Италианците искаха нещо ново и различно, защото от години са
Коментари Харесай

Посланието на италианците е ясно: Така повече не може!

Италианците желаеха нещо ново и друго, тъй като от години са разочаровани от неспособността на своите политици. Получи се обаче друго, а излаз от настоящия безпорядък не се обрисува, написа Бернд Ригерт в коментар за Deutsche Welle.
Изборите в Италия не излъчиха ясно болшинство, а това е мотив за угриженост. 60% от всички гласоподаватели в страната гласоподаваха за популистки партии - за лявото придвижване " Пет звезди " или за четирите партии от дяснопопулистката коалиция, в която влиза и една неофашистка групировка. Колко ли обезверени и отвратени би трябвало да са италианците от досегашния жанр на ръководство, с цел да се хвърлят в обятията на популистите, които си играят със страховете на хората и им дават обещание всевъзможни неща, въпреки че надали ще ги изпълнят?
Дори политическа мумия като 81-годишния Силвио Берлускони съумя да събере към 15 % от гласовете на италианските гласоподаватели, в случай че въплъщава остарялата система повече от всеки различен италиански политик . А неприкритият ксенофоб и евроскептик Матео Салвини даже изпревари Берлускони. Да не приказваме за почитателите на Мусолини от придвижването " Братя италианци ", които са част от същата крайнодясна коалиция. На другия полюс е протестната платформа " Пет звезди ", чийто водачи сипеха великодушни обещания, за които са нужни доста пари. Пари, каквито Италия просто няма. Техните представители приказваха, че Европейски Съюз е отговорен за всичко, заради което трябвало да отпуска повече средства на Италия.

Италианците желаят нещо ново, нещо друго. Те виждат цялостната некадърност и назадничавост на държавните структури, които не се трансформираха и по време на ръководството на социалдемократите. Нещо повече: партията им се разцепи още преди изборите и в този момент те се намират в положение на свободно рухване.
Някогашната вяра Матео Ренци е изцяло обезличена. Реформите в Италия въобще не вървят, стопанската система се развива мудно, безработицата е прекомерно висока, а проблемите, подбудени от огромния напор на претенденти за леговище, остават нерешени. И още: държавният уред гълтам доста средства, правораздаването работи постепенно и неефективно, държавните задължения са прекомерно високи. И това напълно не са всички проблеми на третата най-голяма стопанска система в Европейски Съюз.
Посланието на гласоподавателите е ясно: по този начин повече не може! Всъщност обаче и след тези избори всичко вероятно ще си остане постарому . Трите огромни блока взаимно ще се саботират в новия парламент, тъй като обединенията сред тях наподобяват невъзможни. Още преди изборите всички изрично изключиха вероятните рационални комбинации. Но даже и да се сътвори коалиция сред партията на Берлускони и социалдемократите, което е малко евентуално, тя не би разполагала с болшинство в двете камари на Народното събрание. Ако те не бъдат подкрепени от нито една друга партия, президентът евентуално ще назначи служебно държавно управление, което да ръководи до идващите предварителни избори. Италия от дълго време е привикнала с този модел, който не отразява демократичната воля на италианските гласоподаватели, само че най-малко подсигурява известна непоклатимост и предсказуемост.

Лидерката на френския " Национален фронт " Мари льо Пен поздрави съидейника си Матео Салвини за положителния избирателен резултат. Тя, за жалост, е права, че изборите в Италия са били „ неприятни за Европейски Съюз “. Силната поддръжка за популистите трансферира една толкоз значима страна като Италия в лагера на страни като Унгария, Полша, Чехия, Гърция и Австрия.
В тези страни популистите са на власт или вземат участие в ръководството. Но и в Германия десният популизъм е във напредък. Засега Брюксел и останалите европейски столици, като се изключи Париж, не разполагат с рецепта за това по какъв начин да спрат настъплението на популистите и националистите.
Италия в действителност не може да си разреши държавна рецесия, траеща месеци. Ако пазарите изгубят доверието си към способността на ръководещите да открият порядъчен ред в страната, гигантската планина от задължения скоро ще затисне Италия по този начин, че да не може повече да ги обслужва .
Искрица вяра има единствено в казаното от един италиански гласоподавател: " Ние, италианците, ще се оправим и с тази обстановка. Винаги сме успявали някак, на инат на скапаната ни система ".


Етикети:
Предишна Случайна вест Следваща ОЩЕ ОТ Анализи и мнения  Меркел оцеля - дали е за последно? Меркел оцеля - дали е за последно?  Анализ: Най-големият зложелател на Путин е Путин Анализ: Най-големият зложелател на Путин е Путин  Кой умъртви европейската социалдемокрация? Кой умъртви европейската социалдемокрация?  Италия пред избори: по пътя към политическия пат Италия пред избори: по пътя към политическия пат  " Огнено кълбо " и ракета с нуклеарен мотор - кои са новите оръжия на Путин Интервю Още Кметът на Банско: Кауза при еколозите за парк " Пирин " ли? Тъпа непримиримост!
Георги Икономов е роден през 1968 година в Банско. Завършил е &b...
Смолян и още 9 града откриват хранителна банка за небогати Оцелял в Сирия съветски наемник: Съществуваме, с цел да може да отхвърлят Теодор Ушев: Изкуството би трябвало да има резултата на граната " Молотов " Миналото на Путин - ужасното детство ли го е трансформирало в нечовечен коментара 0 Коментара Кафене добави коментар добави коментар Име: Всички Мъж Жена Защита: Избери типаж  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Избери страст  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Стари аватари  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Вашият коментар Затвори Коментирай
Екипът на actualno.com ви благодари, че употребявате кирилица за вашите мнения. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и персонални нападки, или обиди на расова, полова, етническа или верска основа, той ще бъде заличен от модератора на уеб страницата.
Най-стари Най-нови Най- Най- НАЙ-СПОДЕЛЯНИ  missing image Седмичен хороскоп за 5-11 март
Овен През тази седмица ще ви е нужна повече сигурност в самите ас. Това ще е значимо, с цел да знаете дали и по какъв начин да продължите занапре...
Новините: Най-важното за деня, 4 март Гърция желае новото име на Македония да се... Ангелкова отиде на " Оскар " -ите и споделя, че... Лидерите на най-големите македонски партии... НАЙ-ЧЕТЕНИ  missing image Дневен хороскоп за 5 март
Овен Този понеделник се огледайте за нещо ново, което да вкарате в живота си. Имате потребност от бликам пресен въздух и би трябвало да си я осигур...
Патриарх Кирил се обиди, че признаваме рол... Ето по какъв начин Ангелкова се появи на " Оскар " -ите... Защо експлицитен законов текст не оказва помощ на ле... " Оскар " -ите: Големите спечелили на церемо... НАЙ-КОМЕНТИРАНИ  missing image Патриарх Кирил помоли Радев да пази връз...
" Паметта за героичната битка на руси и българи за освобождението на православна България е особена страница за историята на нашите наро...
Путин: Няма да предадем упрекнатите за наме... Меркел оцеля - дали е за последно? Кирил пристигна да рови костите на починалите... Първата дама за мненията върху тоалета...  www.expert.bg  Ето кои са 3-те най-скъпи университета в Съединени американски щати Ето кои са 3-те най-скъпи университета в...  Едно най-обикновено деяние се оказа по-вредно от пушенето на 20 цигари дневно Едно най-обикновено деяние се оказа по...  Любопитни, само че малко известни обстоятелства за 3 март Любопитни, само че малко известни обстоятелства за 3...  Швейцария има най-старите нуклеарни мощности в света Швейцария има най-старите нуклеарни мощ...  www.iwoman.bg  Класически холивудски искра и малко цвят на премиите Класически холивудски искра и малко цвя...  Вижте по какъв начин се облече министър Николина Ангелкова на Оскар-ите (снимка) Вижте по какъв начин се облече министър Николина Ан...  4 неща, които се случват, когато се разделите със сродната си душа 4 неща, които се случват, когато се разд...  Ясни са спечелилите на 90-тите награди Ясни са спечелилите на 90-тите награди...  http://www.sportlive.bg  Първа лига НА ЖИВО: Дунав - ЦСКА 0:0 Първа лига НА ЖИВО: Дунав - ЦСКА 0:0  Играч на Юнайтед избра да играе за Шотландия пред Англия Играч на Юнайтед избра да играе за Шотла...  Анди Мъри към този момент не е първа ракета на Англия Анди Мъри към този момент не е първа ракета на Вели...  Невероятната постъпка на капитаните на Милан и Интер след гибелта на Астори Невероятната постъпка на капитаните на М... Интервю Още Кметът на Банско: Кауза при еколозите за парк " Пирин " ли? Тъпа непримиримост!
Георги Икономов е роден през 1968 година в Банско. Завършил е &b...
Смолян и още 9 града откриват хранителна банка за небогати Оцелял в Сирия съветски наемник: Съществуваме, с цел да може да отхвърлят Теодор Ушев: Изкуството би трябвало да има резултата на граната " Молотов " Миналото на Путин - ужасното детство ли го е трансформирало в нечовечен Нови Най-четени Най-коментирани Посланието на италианците е ясно: Така повече не може!... 29 0 Откриха огнище на птичи грип в Генерал Тошево... 37 0 Движение за права и свободи се разгласи против влизането на страната в договорката за ЧЕЗ... 262 2

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР