Българските партии продължават да делят една разделена нива, която е

...
Българските партии продължават да делят една разделена нива, която е
Коментари Харесай

Политолог: Негласуващите не са аполитични, не искат политиците да са сервитьори на скандали - Анализи и Коментари

Българските партии не престават да разделят една разграничена равнища, която е със синори, от 30 години насам. И армията на негласуващите стана болшинство. Това не са аполитични хора. Те желаят политиците да си правят работата, да не бъдат сервитьори на кавги. 

Това сподели Любомир Стефанов, политолог и учител в Нов български университет, по БНР. Очакваме да разберем остарялата максима дали 1+1 прави 2 в българския парламент, или 1 и половина, или минус 1. Този път от Политическа партия и Демократична България са разчели, че 1+1 ще направи най-малко 2 и половина. Новата коалиция има късмет, в случай че успее да си изглади старозаветните проблеми - когато замирише на победа, да се изпотрепят за реденето на листите. Това може да се трансформира в братоубийствено кръвопролитие, което да им попречи да завоюват избори, които са нарисувани, и да ги изгубят доста цветно. " съобщи още Стефанов. 

Той уточни, че лявото в България не съумяло да се изпълни със наличие, а Българска социалистическа партия не е съумяла да излезе от облика си на " аграрно-консервативна провинциална партия " от началото на прехода. По времето на Станишев, когато партията губеше избори, печелеше съвсем 1 милион гласа, подсети Стефанов. И акцентира, че описът " Магнитски " ще се трансформира във все по-голям проблем за ГЕРБ. 

Национална движение „Симеон Втори" са екзотична алтернатива, разчитаща на носталгия, която обаче надали ще сработи, сподели още политологът. " Има Такъв Народ явно вършат доста лаишки опит да влязат в Народното събрание ", с опцията да започват референдум, разяснява Стефанов. По думите му, " в случай че е имало някакъв ореол, някаква загадка зад явлението Станислав Трифонов, към този момент я няма ". 

По думите на Стефанов за новата коалиция " Заедно " на Ива Митева и Любомир Каримански " специалистите нямат харизма. Гражданите обичат водачи, които да следват ". Тези двамата не съумяха да се утвърдят и да оставят диря. ", разяснява още политологът. 

Партия " Български напредък " е почнала " да импонира стабилно на българските гласоподаватели " поради готовността на Янев да си сътрудничи с всеки, който предлага работещи решения, а хипотетична коалиция с Вътрешна македонска революционна организация " ще изкристализира патриотичните нотки, които липсваха до този миг на партията, посочи Любомир Стефанов.

" Възраждане " е стигнала тавана на електоралната си поддръжка, счита политологът.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР