След началото на инвазията в Украйна Русия беше ударена от

...
След началото на инвазията в Украйна Русия беше ударена от
Коментари Харесай

Разкошът на руския елит на фона на бедните граждани. Кои са децата на властелините в Кремъл?

След началото на нашествието в Украйна Русия беше ударена от невиждан брой наказания, като немалка част от тях бяха ориентирани към ръководещият хайлайф на федерацията.

Тези наказания имат за цел да санкционират клептокрацията, която стои зад войната, като пресечен достъпа до благосъстояние, благосъстоятелност и първокласни парцели. Семействата на най-близките също усетиха напрежението, до момента в който методът на живот на “децата на Кремъл ” (децата на елита), стана обществено притежание. Фразата е употребена от анализаторите Агнешка Легучка и Бартош Белишчук от Полския институт по интернационалните връзки, с цел да опишат второто потомство олигарси, свързани с Кремъл.

Миналата година Съединени американски щати и европейските страни постановиха наказания на редица съветски авторитетни фигури, включително външният министър Сергей Лавров, самият Путин, представителя на Путин Дмитрий Песков и други

Потомците на олигарсите постоянно получават обучение и живеят в западни страни, без да губят привилегиите от авторитетните си родители, макар че Русия осъжда западните полезности. Това е “един от въпросите, които ясно илюстрират лицемерието на съветския политически хайлайф ”, счита Диниса Дуванова, професор по интернационалните връзки в университета “Лий ”.

“Антизападната агитация е комфортен инструмент за промиване на мозъци, употребен от идеологическия държавен уред, с цел да оправдае отхвърлянето на демокрацията, външната експанзия и отричането на правата на индивида и други полезности, свързани със западните демократични демокрации ”, споделя Дуванова, която прибавя, че олигарсите желаят да продължат да ограбват Русия, с цел да могат фамилиите им да живеят в сигурност и фаворизиран живот отвън страната.

“От руснаците се желае да поддържат корумпирания, тъй като съгласно пропагандата Западът подкопава Русия в културно, икономическо и военно отношение ”, сподели тя.

Кои са “децата на Кремъл?
Елизавета Пескова
Пескова е щерка на Дмитрий Сергеевич Песков, заместник-ръководител на администрацията и, от втория му брак. 24-годишната Пескова се подвизава и като “Лиза ” в обществените мрежи, където обществено се разгласи против войната на добре подредената си страница в Instagram. Пескова има десетки хиляди почитатели в обществените мрежи.

Според “Вашингтон пост ” Пескова стартира да посещава Ecole des Roches край Париж през 2010 година, а през 2019 година стажува в първокласната фешън марка “Луи Вюитон ” и при Аймерик Шопраде, крайнодесен народен представител в Европейския парламент. Тя е получила тапия по маркетинг от френско бизнес учебно заведение.

Фондацията за битка с корупцията, учредена от врага на Путин Алексей Навални през 2011 година, откри, че Пескова и майка й са купили апартамент в един от най-скъпите квартали на Париж на стойност близо 2 млн. $ през 2016 година, съгласно репортаж на CNN.

Пескова за малко е била сгодена за френския предприемач Луи Валдберг.
Николай Чолес
Животът на най-големия наследник на Песков, Николай Песков, или Николай Чолес, е документиран в блога на Навални през 2017 година Чолес се реалокира да живее във Англия дружно с майка си, която е и първата брачна половинка на Песков, при започване на 90-те години, само че се връща в Русия преди към десетилетие, с цел да служи в армията, съгласно Министерството на финансите. Той употребява семейството на британския си доведен татко.

В блога си Навални написа, че Чолес “е образец за това по какъв начин в Русия, където 20 милиона души живеят под прага на бедността, където 70% от жителите мечтаят за заплата от 45 000 рубли, можеш да живееш съвършено до насита. На най-високо равнище. При това без да вършиме НИЩО. А в случай че го правиш, тогава да седиш на врата на данъкоплатеца ”.

Според информация на CNN синът на Песков е незает, само че пътува с частни самолети. Според блога на Навални той е натрупал най-малко 116 пътни нарушавания.

Навални написа, че Чолес също по този начин не е плащал прехрана за щерка си, само че през 2017 година е имал апартамент в центъра на Москва на стойност 25-30 млн. рубли.
Полина Ковалева
Ковалева е “доведената щерка ” на Лавров. Родителите й в никакъв случай не са сключвали брак. На 21-годишна възраст Ковалева купува апартамент за 5,8 млн. $ в квартал Кенсингтън в Лондон, съгласно блога на Навални.

Ковалева се записва в Имперския лицей в Лондон, съгласно CNN.
Екатерина Винокурова
39-годишната щерка на Лавров Екатерина Винокурова е живяла в Ню Йорк в продължение на 17 години и е посещавала Колумбийския университет. Винокурова е приключила Лондонското учебно заведение по стопанска система.
Ксения Франк и Наталия Браунинг
Франк и Браунинг са дъщери на Генадий Тимченко, непосредствен съдружник на Путин и притежател на “Трансойл ”, най-големия частен железопътен оператор в превоза на петрол и петролни артикули в Русия.

37-годишната Франк, най-малката щерка на Тимченко, е гражданка на Финландия и живее в Швейцария със брачна половинка си Глеб Франк, съгласно Блумбърг.

Франк е приключила Единбургския университет, където е изучавала френски език и философия, и е била член на борда на “Трансойл ”. Получила е магистърска степен по бизнес администрация в Европейския институт по бизнес мениджмънт INSEAD, който е алма матер на брачна половинка ѝ.

Сега Франк оглавява надзорния съвет, носещ името на татко ѝ и неговата брачна половинка Елена.

43-годишната Браунинг е най-голямото от трите деца на Тимченко (един наследник, Иван, е избегнал глобите, съгласно Insider.) Тя е приключила Оксфордския университет в Англия, където съгласно информация на Радио Свободна Европа е изучавала британска литература.

Браунинг употребява предходната си брачна фамилия. През 2002 година тя се омъжва за студент от Оксфорд на име Питър Браунинг, съгласно RFE/RL.

Съобщава се, че през 2010 година Браунинг основава компания за кино продукции Step Productions LLC. Тя е трансферирана на друго лице през 2020 година
Дъщерите на Путин
Катерина Владимировна Тихонова и Мария Владимировна Воронцова са пълнолетните дъщери на Путин. Тихонова, на 35 години, е началник на софтуерен отдел, чиято работа подкрепя държавното управление на Руската федерация и отбранителната индустрия, съгласно Министерството на финансите.

Воронцова, на 36 година, е медицински експерт, който управлява финансирани от страната стратегии, следени персонално от Путин. Според Министерството на финансите стратегиите са получили милиарди долари от Кремъл за генетични проучвания. Тя е вписана като детски ендокринолог в Ендокринологичния проучвателен център в Москва.

Съобщава се, че Воронцова е живяла в апартамент за 3,3 млн. $ в Нидерландия дружно със брачна половинка си, холандския предприемач Йорит Йост Фаасен. BBC я дефинира като съсобственик на компания, която възнамерява да построи огромен медицински център.

Вила с осем спални в Биариц, Франция, за която се твърди, че е закупена от някогашния брачен партньор на Тихонова, Кирил Шамалов, е била нападната от деятели и препоръчана като леговище на украински бежанци.

Разследване на Ройтерс от 2015 година откри, че корпоративните активи на Тихонова и Шамалов са на стойност към 2 милиарда $.

През 2015 година BBC заяви, че Путин е споделил: “Дъщерите ми живеят в Русия и са учили единствено в Русия, гордея се с тях … Те приказват свободно три непознати езика. Никога не разисквам фамилията си с никого ”.
Според CNN Путин има още извънбрачни деца, скрити в западни страни.
Към това попада Алина Кабаева. Бивша съветска гимнастичка, носителка на медали от олимпийски игри, преди да стартира да се занимава с политика, Кабаева съгласно сведенията е имала най-малко десетгодишна връзка с Путин от 2008 година и е станала извънредно богата.

“Милиарди откраднати пари са изхарчени за издръжката на следващата жена на Путин ”, съгласно следствието на ограничения от независимост съветски опозиционен водач Алексей Навални от 2021 година, което включва двучасов документален филм и отчет от 14 000 думи.

Неговият антикорупционен фонд също по този начин твърди, че Кабаева публично получава заплата от 785 млн. рубли – към 10,7 млн. $ годишно през 2019 година – от банкера на Путин Юрий Ковалчук.
На кого са наложени наказания?
Тихонова и Воронцова са глобени от Съединени американски щати и Обединеното кралство.

Ковалева и Винокурова също бяха глобени от Обединеното кралство, а Пескова и Чолес бяха глобени от Съединени американски щати през март дружно с татко си и брачната половинка на Песков, Татяна Александровна Навка.

Държавният департамент разгласи глобите против Браунинг и Франк на 24 март.

Кабаева не е глобена, а някогашната жена на Путин Людмила занапред се тревожи за наказания. Людмила има вила в Южна Франция на стойност 4 млн. $, както и други парцели и активи в Европа.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР