Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба даде интервю

...
Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба даде интервю
Коментари Харесай

Десетгодишното споразумение за сигурност между САЩ и Украйна е „забележително събитие“, казва Кулеба

Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба даде изявление за FRANCE 24 в коридорите на срещата на върха на Г-7 в Италия, където Украйна и Съединени американски щати подписват 10-годишно двустранно съглашение за сигурност. Кулеба назова договорката „ удивително събитие “, като означи, че това е първото по рода си сред двете страни, откогато Украйна получи самостоятелност през 1991 година Кулеба означи, че Киев подписва сходни съглашения „ с всички страни от Г-7 и отвън тях “, като сподели, че „ нова архитектура за сигурност " се построява към Украйна.

Преди срещата на върха на Г-7 договарящите също постигнаха съглашение за поддръжка на заем от 50 милиарда $ за Украйна, употребявайки лихви, извоювани от облагите от замразени руски активи като поръчителство. Кулеба назова това " огромна стъпка в вярната посока ". 

Въпреки това той сподели, че са нужни повече дейности против съветски активи. „ Трябва да продължим напред, до момента в който казусът не бъде решен и Русия заплати със свои...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР