През последните няколко години групата около българина Пламен Петров, съставена

...
През последните няколко години групата около българина Пламен Петров, съставена
Коментари Харесай

Българският обирджия на Бил Гейтс арестуван с милиони в Аржентина

През последните няколко години групата към българина Пламен Петров, формирана от аржентинци, чилийци, парагвайци и от най-малко още двама българи, е разследвана за над 60 000 източени кредитни карти, изтегляне на десетки милиони евро заеми от финансови институции посредством подправени документи за идентичност и осъществяване на разнородни киберпрестъпления.

 

Масовите арести на членовете на бандата на българина Пламен Петров и обискираните парцели – общо над 20 на брой, са били осъществени едновременно на 11 юни късно вечерта, с цел да се избегне теч на информация към нарушителите, оповестява аржентинският в. „ Кларин “. От къщата на Пламен Петров в тузарския квартал „ Лос Лагос де Норделта “, са конфискувани лимузини БМВ и „ Ауди “, скъпи часовници „ Ролекс “, „ Картие “ и „ Монблан “, няколко милиона аржентински песос, над 150 000 $, 230 000 евро, както и пачки с боливари, реали, уругвайски песо и даже маджарски форинти.

 

„ У членове на „ мегабандата “ за банкови измами бяха открити голям брой електронни устройства под специфичен режим, резачки за карти, принтери, печати, машини за щамповане и хиляди подправени документи, употребявани от нарушителите с користни цели “, оповестяват от полицията в Буенос Айрес.

 

Разследващите настояват, че най-малко още 10 членове от бандата на Пламен Българина са към момента на независимост, съществува и версия, че част от нарушителите въртят схемите от България и употребяват страната ни за пререкание на част от заграбеното. „ Има данни за пренасочването към България на финансови средства, добити с измами посредством тегленето на банкови заеми с подправени документи “, твърди представител на полицията в Буенос Айрес.

 

Арестуваният български необут на настоящата от Аржентина „ мегабанда “ за банкови измами Пламен Петров беше закопчан и през есента на 2021 година на летището в Ушуая, само че след това освободен под гаранция. Според думите на комисар Виктор Карденас, началник на отдела за комплицирани закононарушения на полицията, Пламен Българина е бил закопчан на летището в Ушуая дружно със брачната половинка си от Венецуела Барбар Борхес Пантоха след подаден сигнал от англичанин за източени от сметката му 7000 евро. След задържането на Петров е открито, че за двудневния му престой в Ушуая той е съумял да похарчи над 60 000 евро от клонирани кредитни карти. Смята се, че карцерът на Пламен е по виновност на венецуелската му другарка Барбара, която направила съмнително доста покупки в скъпи бутици в Ушуая.

 

И въпреки Пламен Петров и Барбара да излязоха бързо на независимост след платени гаранции, арестуването на 44-годишния българин разкри съществуването на родна тайфа хакери, която върлува по света, прави комплицирани електронни измами и води 5-звезден метод на живот. Техният бизнес наподобява съвършен – крадат, харчат, натрупат, живеят като царе и в случай че инцидентно ги заловен някъде, бързо ги освобождават след няколко месеца прекарани в пандиза “, отбелязва аржентинският в. „ Кларин “. Изданието напомня и първия огромен конфликт на Пламен Петров със закона, случил се тъкмо преди 13 години.

 

На 15 юни 2011 година Пламен Стоянов Петров, тогава 31-годишен, е арестуван с още трима българи в тузарски хотел в Парагвай след няколкодневно наблюдаване от полицията. Оказало се, че Петров, дружно с 28-годишния си другар Алексей Коларов е съумял да източи банкова сметка на Бил Гейтс посредством клониране на кредитни карти. Заради удара си Пламен Българина бе кръстен „ царят на хакерите “ и дружно с Коларов и останалите арестувани българи Константин Кавръков и Марсел Пенчев се трансформира в медийна сензация в Парагвай.

 

При тогавашните обиски в хотелските стаи на българите парагвайската полиция откри десетки клонирани карти и близо 90 000 $, които Пламен и сънародниците му източили от банкомати в Асунсион. Разследването не съумя да разкрие по какъв начин тъкмо родните нарушители са се домогнали до банковата карта на Бил Гейтс и са съумели да я клонират.

Тръгнаха спекулации, че мрежата на българите е работила и в Съединени американски щати, откъдето живеещи зад океана нашенци са им изпращали клонирани посредством скиминг устройства кредитни карти на милионери и международни звезди.

Самият Бил Гейтс, от чиято сметка са били отклонени към 3000 $, не е схванал, че е ограбен.

 

След скоростен правосъден развой в Парагвай българите бяха наказани на по година затвор.

 

След излежаването на присъдата си Пламен Петров се открива за непрекъснато в Аржентина, където основава интернационален крими профсъюз за банкови измами. След последния арест на 44-годишния български обирджия на Бил Гейтс медиите в Аржентина пророкуват, че той и съидейниците му най-сетне ще се снабдят с дългогодишни ефикасни неоправдателни присъди.

Източник: Уикенд, crimesbg.com

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР