Младите социалисти, водени от лидера си Габриел Вълков и дъщерята

...
Младите социалисти, водени от лидера си Габриел Вълков и дъщерята
Коментари Харесай

Пробив! Атанас Зафиров ще ръководи БСП до конгреса.  “Тук не е СДС”, скандираха младите социалисти. Вътрешната опозиция се втвърди

Младите социалисти, водени от водача си Габриел Вълков и дъщерята на Антон Кутев - Мина, пристигнаха на " Позитано " 20 да изразят удовлетворение, че Корнелия Нинова се е отдръпнала от поста незабавно откакто те са я призовали за оставка. Те бяха отпечатали специфични позиви, в които приканват актива към промени и обединяване в ляво, наименуван “Пътеводител на социалистическата концепция ", които раздадоха в партийната централа. Два от плакатите залепиха и на самия вход на партийната централа.

 

В документа те приканват за избор на различен водач, като декларират, че " Тук не е Съюз на демократичните сили! Не желаеме новите лица на Българска социалистическа партия да бъдат от младежкото Съюз на демократичните сили ", с намек по адрес на някогашния юношески водач на синята партия Калоян Методиев, който към този момент е народен представител от Българска социалистическа партия.

 

Бившият водач на БСП-София Калоян Паргов, който беше осъден и отхвърлен от партията по гледище на Нинова, се обърна към съпартийците си с думите: “Днес е един безоблачен ден, топъл ден. Топъл ще бъде и в централата явно ". Паргов също разяснява решенията на Съвета на обединението, в които към този момент беше оповестено, че Свиленски ще поеме партията до избора на нов водач, а заместници ще му бъдат Христо Проданов и Иван Ченчев. Паргов подсети, че съдружният съвет се организира, откакто към този момент има решение на съответната партия. " Когато отива на съдружен съвет, тя отива с решение на своя орган ", акцентира Паргов, до момента в който в тази ситуация Националният съвет заседава ден след въпросното съвещание на съдружния. " Очаквам да върнем колективността и груповите решения, такава партия, каквато е била Българска социалистическа партия 133 години ", сподели той.

 

На влизане на съвещанието на Националния съвет, някогашният водач на столичните социалисти и лидер на групата общински съветници в София Иван Таков разяснява като неправилно подаването на оставка на цялото Изпълнително бюро от страна на Нинова. Подумите му това не звучи законно, защото самата председателка е подала пък своята оставка два-три дни по-рано и към този момент не е в качество да подава тази на цялото управление.

 

" Това са в действителност някакви обезверени опити за своето персонално избавление, които прави Корнелия Нинова, които за мен са показателни за всичко, което се случваше до момента. Време е да затворим една срамна страница в историята на партията, само че и да не забравяме какво се е случило, с цел да не се повтарят тези неща, които доведоха до в действителност едно идейно, организационно, а както виждаме - и електорално пагубно положение на партията сега ", безапелационен е Таков.

 

Занапред, по думите му, би трябвало да се приказва за обединяване на лявото, за нови хора, за нови хрумвания и да се върнат социалистите към техните полезности. Самият той отхвърли да разяснява дали ще се кандидатира за водач на партията на идните вътрешнопартийни избори.

 

Към този час Пленумът към момента заседава и след повече от два часа още са на втора точка от дневния ред, в която разискват изборния неуспех на Българска социалистическа партия, издадоха наши източници от залата.

Източник: svobodnoslovo.eu

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР