Хиляди антиваксъри се целуват демонстративно по време на протест в

...
Хиляди антиваксъри се целуват демонстративно по време на протест в
Коментари Харесай

Хиляди антиваксъри се целуват. Каква е истината за тази снимка?


Хиляди антиваксъри се целуват демонстративно по време на митинг в Германия: това изказване бе публикувано в интернет, а за източник се посочваше Дойче Веле. Всичко е обаче неистина. Ето какво демонстрира въпросната фотография:

Снимката, за която се твърди, че демонстрира целуващи се антиваксъри в Германия

" Германски съперници на имунизациите предизвикат здравните управляващи с митинги, на които хиляди хора се целуват " - това заглавие, приписвано на британската редакция на Дойче Веле,. Проведена от нас инспекция на обстоятелствата сподели, че в това известие няма нищо правилно.
Редакцията предлага
Къде и по кое време е направена въпросната фотография

Снимката не демонстрира, нито пък става дума за заглавие на Дъждовни води на британски. Фотографията е същинска, само че не е настояща - правена е преди 10 години. Чрез Дъждовни води наблюдава произхода на фотографията и откри, че тя отразява митинги на чилийски студенти.

се твърди, че въпросната фотография е от студентски митинги в чилийския град Консепсион през лятото на 2011 година. също сподели, че въпросната фотография е от Чили. Но не от град Консепсион, а от Сантяго, където преди време се е провел " Световен маратон по целуване ". И този източник посочва 2011 като годината, в която е била направена въпросната фотография.

Поводът за сниманата акция са митинги на чилийски възпитаници и студенти, извършени през 2011 и 2012 година с претенции за огромна промяна на чилийската просветителна система. Една от формите на митинга е бил въпросният " Маратон по целуване ", отразен от редица медии, измежду които " Ню Йорк Таймс " и БиБиСи.

Освен това не е известно съперници на имунизациите в Германия да са провеждали до момента някакви всеобщи акции с целувки. Заглавието под фотографията също е цялостна небивалица. Ние от Дъждовни води въобще не сме уведомили за някакво сходно събитие. Чрез никоя интернет-търсачка или инспекция на материалите в Дъждовни води не може да се открие и сходно заглавие на медията. Нещо повече: никоя друга медия не е разгласила такова заглавие.

Пълна небивалица

Подзаглавието на обявата във Facebook, съгласно което " законодателят " в Германия обмислял възбрана на целуването на обществени места, също е небивалица. Не съществува подобен законопроект, нито пък има изказване на немски политик, който да е предложил сходна мярка. Целуването на публични места в Германия не е неразрешено. Снимката и известието към нея са затова цялостна небивалица.

*****

Разгледайте и тази фотогалерия от архива ни:

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР