Германската полиция съобщи, че общо над 8000 души са участвали

...
Германската полиция съобщи, че общо над 8000 души са участвали
Коментари Харесай

Над 8000 души в демонстрациите по улиците на град Кемниц

Германската полиция заяви, че общо над 8000 души са взели участие в демонстрации по улиците на източния град Кемниц през днешния ден, съобщи ДПА.
Проявите бяха проведени на фона на напрежението в Кемниц по отношение на убийството преди седмица в града на немец, за което бяха арестувани двама мигранти.


Около 4500 индивида се включиха в шествие, проведено взаимно от антиимигрантската, популистка партия " Алтернатива за Германия " и антиислямското придвижване " Пегида ". Към проявата се причислиха и представители на локалната крайнодясна група " Про Кемниц ", показва ДПА.
Демонстрантите скандираха: " Ние сме народът " и " Меркел би трябвало да си тръгне ". Някои от тях носеха немски флагове, а други - портрети на хипотетични жертви на закононарушения, осъществени от бежанци, отбелязва Франс прес.

Около 3500 души участваха в контрадемонстрация против насилието и ксенофобията покрай градската черква, показва ДПА. Франс прес отбелязва, че тя е минала под надпис " Любов, а не ненавист ". " Кемниц не е нито сив, нито кафяв ", можеше да се прочете на транспарант, повдигнат от един контрадемонстрант.

 В немския град Кемниц: Протести и контрапротести за мигрантската политика В немския град Кемниц: Протести и контрапротести за мигрантската политика
Протести и контрапротести за мигрантската политика се състояха в източния немски град Кемниц. Първо се събраха леви деятели, които излязоха пред...

Източният немски град се оказа в центъра на дебата в немското общество за чужденците, отбелязва ДПА. На 26 август 35-годишен локален гражданин бе наръган съдбовно с нож. За убийството бяха арестувани двама мигранти - иракчанин и сириец. Полицията не даде детайлности по случая. Слухове, в това число опроверганото изказване, че убитият немец е защитавал жена обаче провокираха гнева на прослойки от локалното население в Кемниц.

Крайната десница организира няколко митинга в града през последната седмица. В Кемниц с изключение на бяха нападнати хора, които очевидно не наподобяват на етнически германци, напомня ДПА.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР