Извънредният местен вот в Хасково донесе голям успех за ГЕРБ

...
Извънредният местен вот в Хасково донесе голям успех за ГЕРБ
Коментари Харесай

МЕСТЕН ВОТ: Паднаха емблематични кметове – ГЕРБ, „Възраждане” и ДПС черпят

Извънредният локален избор в Хасково донесе огромен триумф за ГЕРБ и Движение за права и свободи, доста по-мащабен от есенния резултат. В Борован „ Възраждане “ усъвършенства актива си. Кмет на Панагюрище пък ще е самостоятелният Желязко Гагов, който изхвърли емблематичния Никола Белишки. Това е равносметката от вчерашните локални избори, извършени в общо 26 селища, откакто миналогодишният избор бе касиран. Изброените градове бяха най-важни, останалото бе избори за селски кметове.

В Хасково се гласуваше за общински съвет. ГЕРБ и Движение за права и свободи ръководят от няколко мандата Хасково, стоят зад кмета от ГЕРБ Станислав Дечев. Затова бе значимо за тях да запазят безспорното болшинство, което имаха до момента, надлежно с 14 и 9 гласа. Подобриха го фрапантно – ГЕРБ получи 36,79%, Движение за права и свободи 24,70% – 17 и 11 мандата.  “Синя България “ на тогавашния дълготраен кмет Георги Иванов се подреди трета с 7,02%. От останалите резултати забавен е сривът на ПП-ДБ – единствено 2.97%.

Но той бе предстоящ, откакто заради неприкрити локални кавги Демократична България не взе участие в листата. В последна сметка в града на Асен Василев, Делян Добрев, а и „ Наско Културата “ (Атанас Атанасов), мандатите се разпределиха по този начин: ГЕРБ – 17, Движение за права и свободи – 11, „ Синя България “ – 3, „ Глас национален “ – 3,„ България на районите “ – 2, „ Възраждане “ – 2, „ Българска социалистическа партия за България “ – 2, ПП-ДБ – 1, Има Такъв Народ – 1.Избирателната интензивност беше 36,05%.

 

В Борован също се гласуваше за съветници. „ Възраждане “ завоюва вота, като по отношение на есента усили мандатите от 6 на 7. За разлика оттогава, в този момент това значи безусловно болшинство. Движение за права и свободи стана втора с 4 мандата, „ Български глас “ и Българска социалистическа партия ще имат по един представител в съвета. Както и есента, ГЕРБ не завоюва мандат.

Провалът, а и триумфът на „ Възраждане “ се изясняват от обстоятелството, че хората на Костадин Костадинов се някогашни фактори от ГЕРБ. Миналата година на локална почва партията на Бойко Борисов се разцепи. Самият кмет Иван Костовски („ Възраждане “) е някогашен ръководител на общинския съвет от ГЕРБ.

В Панагюрище пък се състояха избори за кмет. Сутринта през днешния ден резултати публично не бяха оповестени, само че се знае, че издигнатият от предприемчив комитет Желязко Гагов печели още веднъж против дългогодишния властник Никола Белишки (ГЕРБ).

Източник: narod.bg

 

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР