Ако има таван на надценката от 15%, някои видове хляб

...
Ако има таван на надценката от 15%, някои видове хляб
Коментари Харесай

Кукушева: Ако има таван на надценката от 15%, някои видове хляб ще изчезнат. Това ще доведе до катастрофа

Ако има таван на надценката от 15%, някои типове самун ще изчезнат. Това ще докара до злополука. Това съобщи Мариана Кукушева, ръководител на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите, в ефира на bTV.

От първи юли би трябвало да влезе в действие поправката в закона, с която се вкарва таван от 15% на надценката за три типа от най-масовия самун у нас - бял, Добруджа и стандартизиран.

Според Кукушева тази корекция ще изкриви конкуренцията и пазара.

" Това значи търговците да работят на загуба, те ще преустановят да оферират този самун и тогава този голям потребителски актив няма да има от кое място да си купи този самун. Определение за бял, стандартизиран и Добруджа самун има само и единствено по отношението на хлябовете, които са създадени по БДС. Те са по одобрен стандарт и имат формулировка какво тъкмо би трябвало да съдържат “, изясни тя.  

На въпрос каква е надценката в магазините в този момент, Кукушева съобщи, че не може да каже, тъй като информацията е сензитивна и е обвързвана с конфиденциалност.

" Всеки търговец подписва контракти с веригите и никой не може да каже какъв брой е надценката сега. Никой под никаква форма не обменя и не споделя нито с мен, нито с вас медиите, нито със свои съперници или свои консуматори тази информация “, сподели тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР