Маркетингът не е за начинаещи. Това е като диво същество,

...
Маркетингът не е за начинаещи. Това е като диво същество,
Коментари Харесай

Предизвикателствата, за които всеки маркетинг ентусиаст трябва да е готов

Маркетингът не е за начинаещи. Това е като диво създание, с което единствено опитни експерти могат да се оправят. Само си представете какъв брой доста аспекти включва маркетингът - изследване, стратегическо обмисляне, дизайн, събития, обществени медии и връзки с обществеността. На всяка стъпка маркетингът слага провокации пред запалянковците и компаниите, които се нуждаят от изобретателни решения и бързо мислене. 

Според последните проучвания съвсем 68% от фирмите употребяват принадлежности за маркетингови технологии, само че прекомерно малко имат тактика за тях. По-успешните започващи компании влагат повече от 25% от маркетинговия си бюджет в маркетингови технологии. Експерименталният маркетинг се преглежда като ефикасна тактичност от 58% от търговците, които го употребяват в днешно време. 

За да извършите маркетинга печеливш за една компания, би трябвало да установите солидни бизнес процеси. Тези процеси обгръщат продажби, реклама и взаимоотношение с аудиторията. Именно в тези процеси се появяват провокациите, упоменати по-рано. Въз основа на моя професионален опит определих най-често срещаните провокации, с които може да се сблъскате като маркетинг запалянко, пише Дмитрий Хасанов, създател на организация Melandia, в публикация за Entrepreneur. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР