Мартен акцентира на участието на България в мирния план на

...
Мартен акцентира на участието на България в мирния план на
Коментари Харесай

Посланикът на САЩ у нас: Москва разбра, че България вече не е лесна мишена

Мартен подчертава на присъединяване на България в мирния проект на украинския президент Володимир Зеленски посредством активността в областта на енергетиката.

" Кремъл още на следващия ден може да спре войната в Украйна, в случай че реши, само че Путин няма никакво предпочитание да води договаряния и желае да продължи експанзията в Украйна ", сподели още посланикът на Съединени американски щати, представен от Българска телеграфна агенция.

" Това значи, че Украйна ще продължи да се нуждае от нашата поддръжка, и на Европа. Трябва да продължим да работим с нашите съдружници един до друг в напъните да бъдем устойчиви и да може да отговорим на тези провокации ", разяснява Мертен.

По-рано, при откриването на форума, ръководителят на Центъра за проучване на демокрацията Огнян Шентов означи с паника, че " България остава постоянно цел на хибридната война на Русия ". През идните години България ще се сблъсква редом освен с съветската хибридната подривна активност, само че и с хибридните въздействия на Китай като редовно предизвикателство, съобщи и служебният министър на защитата Атанас Запрянов.

За сигурността в Черноморския район и войната на Русия против Украйна приказва Матю Бойс, старши помощник в Центъра за Европа и Евразия в Институт " Хъдсън " и някогашен заместник-помощник държавeн секретар по европейските и евразийските въпроси, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Украйна записва от ден на ден триумф против Русия в Черно море ", сподели Бойс.  " Тези триумфи се усилват ежедневно. Една трета от съветския черноморски флот е обиден по някакъв метод. Украйна съумява да нанесе съществени загуби на съветските сили. Русия насочи своите благоприятни условия към севера и задачата е да бъде завладяна Одеса. Москва продължава да управлява огромни елементи от изключителните украински стопански зони в Черно море, а това се отразява и върху Румъния ", добави Матю Бойс.

Източник: dir.bg

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР