ЕС, САЩ и техните съюзници са постигнали споразумение за спиране

...
ЕС, САЩ и техните съюзници са постигнали споразумение за спиране
Коментари Харесай

Западът взе решение за изключване на някои руски банки от системата SWIFT

Европейски Съюз, Съединени американски щати и техните съдружници са постигнали съглашение за прекъсване на достъпа на редица съветски банки до интернационалната система за разплащания SWIFT.

Активи на Централната банка на Русия също ще бъдат замразени, което ще ограничи способността на страната за достъп до задграничните й запаси, написа BBC.

Намерението е "Русия още да бъде изолирана повече от интернационалната финансова система ", се споделя в взаимно изказване.

Русия разчита съществено на финансовата система SWIFT за своя основен експорт на нефт и природен газ.

Общите наказания са най-тежките, наложени до момента на Русия поради нашествието й в Украйна.

Обществото за международна междубанкова финансова телекомуникация (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication - SWIFT) сега се употребява от над 11 000 финансови институции за изпращането на сигурни известия и платежни нареждания, което способства и интернационалната търговия.

Системата е основана в Белгия и играе основна роля в поддръжка на международната стопанска система, само че няма пълномощия да постанова наказания.

Засегнатите банки не бяха оповестени, само че съгласно немски представител те ще включват "всички тези, които към този момент бяха глобени, както и други институции, в случай че е належащо ".

Отстраняването от SWIFT е считано за съществено ограничаване, тъй като съвсем всички банки употребяват системата.

Мерките бяха контрактувани от Съединени американски щати, Англия, Европа и Канада.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР