ролетният панаир на книгата в София се открива днес в

...
ролетният панаир на книгата в София се открива днес в
Коментари Харесай

Пиршество на познанието - над 140 издателства на Пролетния панаир на книгата

ролетният панаир на книгата в София се открива през днешния ден в парка пред Националния замък на културата. Над 140 издателства ще показват своята активност и творби в границите на форума до 2 юни, оповестяват уредниците от асоциация " Българска книга " (АБК). Официалното разкриване на панаира е от 17:00 ч.
 
Културната стратегия обаче започва от сутринта с Людмила Андровска, която ще дава подписи на " Катерина Медичи от Горно Усойно " и " Мария Тертер-Царицата ". В рамките на ревюто с четящата аудитория през днешния ден ще се срещнат още Красимира Макавеева, Мира Папо, Миглена Миткова, Сатанасов, Димитър Шумналиев, Александрина Валенти.
 
Среща с подпис е планувана още с Георги Господинов и Анджела Родел. Събитието е озаглавено " Честито знамение на езика! " и с него се отбелязва една година от връчването на интернационалната премия " Букър " на създателя и преводача на " Времеубежище ".
 
Паралелно с Пролетния панаир на книгата през днешния ден се открива осмото издание на Софийския интернационален книжовен фестивал за деца и младежи. Програмата на форума стартира от 27 май и продължава до 1 юни.
 
Фестивалът се осъществя с поддръжката на Министерството на културата и Министерството на образованието и науката и е част от календара на културните събития на Столична община. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР