На най-светлия български празник 24 май поздрав отправи кмета на

...
На най-светлия български празник 24 май поздрав отправи кмета на
Коментари Харесай

Кметът на Община Марица Димитър Иванов отправи поздрав по случай 24 май

На най-светлия български празник 24 май привет насочи кмета на Община Марица Димитър Иванов.

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ, ПРОСВЕТНИ И КУЛТУРНИ ДЕЙЦИ,

СКЪПИ УЧЕНИЦИ И СЪГРАЖДАНИ,

В деня, когато почитаме делото на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност, сърцата ни са изпълнени с неспокойствие и горделивост, с креативно ентусиазъм и благодарност към делото на просветителите.

24 май е метод да се извисим, тъй като е ден на духовността и на устрема към познание. На най-светлия български празник почитаме светите братя Кирил и Методий, техните възпитаници и писмеността, която трансформира бъдещето ни. Тя оставя своя отпечатък в европейската и международна история и просвета, носи ни благодарност, самочувствие и обвързване да я съхраним за поколенията!

Първата писмен знак в писмеността, основана от светите братя, е кръст и символизира вярата, която се популяризира посредством словото и писмеността. Именно тя е съхранила народа ни през вековете и би трябвало да я носим в сърцата си, с цел да я предадем на поколенията след нас!

Посланици на книжовността и културата са учителите, дейците на науката и изкуството. Поклон пред вас, вдъхновители и пазители на българския език, просвета и нематериалност! Приемете моите най-сърдечни пожелания за здраве и креативна сила, за професионално задоволство и триумфи!

ЧЕСТИТ 24 МАЙ!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ДУХОВНОСТТА И КУЛТУРАТА!

ДА ПРЕБЪДЕ БЪЛГАРСКОТО СЛОВО И ПИСМО!

ДИМИТЪР ИВАНОВ

КМЕТ НА ОБЩИНА МАРИЦА
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР