Дейността на американските биологични лаборатории е изпълнена със смъртоносна заплаха

...
Дейността на американските биологични лаборатории е изпълнена със смъртоносна заплаха
Коментари Харесай

Лавров: Дейността на американските биологични лаборатории е изпълнена със смъртоносна заплаха

Дейността на американските биологични лаборатории е изпълнена със смъртоносна опасност за голям брой цивилни. Това сподели съветският външен министър Сергей Лавров на конференция, предава ТАСС.

„ Сигурен съм, че международната общественост се убеди и ще продължи да бъде уверена в недопустимостта на сходни действия, които като цяло са изпълнени със смъртоносни закани за голям брой цивилни “, добави още Лавров

По думите на министъра, разкритите обстоятелства демонстрират колосалните мащаби на нелегитимната активност на Съединени американски щати по разпространяването на военните си биологични лаборатории по света. „ Има стотици такива лаборатории, в това число съвсем 30 единствено в Украйна. И доста от тях са основани в редица други страни от някогашния Съветски съюз тъкмо по периметъра както на съветските граници, по този начин и на границите на КНР и други страни. намира тук ", сподели Лавров.

Той добави, че Русия ще изиска разглеждане на въпроса за американските биологични лаборатории по Конвенцията за възбрана на създаването, производството и складирането на бактериологични (биологични) и токсинни оръжия и за тяхното заличаване (BTWC).

„ В тази обстановка ние ще желаяме, първо, този проблем да бъде прегледан в подтекста на отговорностите, които се съдържат за всички страни, които са страни по Конвенцията за възбрана на биологичните и токсичните оръжия. Второ, ще работим с удвоени, утроени сили, с цел да подсигуряваме, че американците ще спрат да блокират нашето предложение, направено преди 20 години, по отношение на нуждата от основаване на специфичен механизъм според тази спогодба за инспекция на всевъзможни тревожни известия, че някъде има медикаменти, които могат да се употребяват за изработката на биологични оръжия “, разяснява Лавров.

Министърът акцентира, че Съединени американски щати са срещу подобен механизъм, тъй като той ще обезпечи бистрота на всяка биологична активност: „ И тъкмо тази бистрота американците не желаят да видят, тъй като им е по-удобно да вършат всичко под собствен надзор, което и в този момент вършат. “

По-рано Игор Кирилов, началник на силите за радиационна, химическа и биологична защита на съветските въоръжени сили, сподели, че по време на военна специфична интервенция на територията на Украйна активността на мрежа от повече от 30 биологични лаборатории, поръчани от Министерството на Съединени американски щати на Агенцията за понижаване на заканите от защитата бяха открити.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР