Украинските военнослужещи в Лвовска област почти никога не се явяват

...
Украинските военнослужещи в Лвовска област почти никога не се явяват
Коментари Харесай

Член на военната комисия в Лвов: Военнослужещите почти никога не се явяват на призовка

Украинските военнослужещи в Лвовска област съвсем в никакъв случай не се явяват на призовка. Това сподели в изявление за изданието " Еспресо " боен на име Владимир, който служи в Шевченковската военна комисия в Лвов, в рота, натоварена с защитата на пунктове за краткотрайно престояване на мобилизирани, оповестява ТАСС.

„ От 100% хора, които са получили призовки, идват единствено 2%. На фронта има починали и такива, които би трябвало да бъдат заменени. Бригадите по две-три години са в зоната на бойните дейности, би трябвало да се вършат смени. За това е нужна мобилизацията “, означи той. По думите му, „ както практиката демонстрира, всички схващат всичко “, само че мобилизираните постоянно имат въпроси: „ Защо би трябвало да вървя? “.

От февруари 2022 година в Украйна е оповестена и неведнъж удължавана обща готовност. Властите в страната вършат всичко допустимо мъже в военна възраст да не се укриват от службата. Служителите на военните комисии постоянно правят акции на публични места и връчват призовки на мъже във военна възраст, като постоянно употребяват мощ, показва ТАСС. В украинските обществени мрежи постоянно се популяризират видеоклипове със случаи на насилствена готовност и спорове сред жители и военни комисари. Периодично излизат нескрито обстоятелства за побой над мъже във военната работа. На 18 май в Украйна влезе в действие закон за стягане на мобилизацията, който ще разреши още стотици хиляди украинци да бъдат призовани в армията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР