Унгарският премиер Виктор Орбан се срещна с италианския премиер Джорджа

...
Унгарският премиер Виктор Орбан се срещна с италианския премиер Джорджа
Коментари Харесай

Орбан обсъди с Мелони и Моравецки бъдещето на европейската десница

Унгарският министър председател Виктор Орбан се срещна с италианския министър председател Джорджа Мелони, с която е разискал резултатите от изборите за Европейски парламент. Това заяви представителят на Орбан Берталан Хаваши пред MTI, съобщи " Фокус ".

Хаваши добави, че Орбан и Мелони са разискали и въпроси, касаещи европейската десница и дилемите пред Европейския съвет, който събира водачите на Европейски Съюз, както и идното председателство на Унгария на Съвета на Европейски Съюз.

Орбан приказва в Брюксел и с някогашния министър председател на Полша Матеуш Моравецки за обединяването на европейската десница, е добавил Хаваши.

Лидерите на Европейския съюз ще обсъдят на вечеря политическите цели за идващите пет години - от защитата до стопанската система, както и кои да заемат висшите длъжности в Европейски Съюз. Лидерите би трябвало да обсъдят кои да бъдат идващите ръководители на Европейската комисия и Европейския съвет, както и ръководителят на външната политика, само че наподобява, че решенията им към този момент са взети.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР