Първа победа на Европейско за новия век Румъния стартира Европейското

...
Първа победа на Европейско за новия век Румъния стартира Европейското
Коментари Харесай

Румънците тръгнаха ударно: Разпиляха Украйна за първа победа на голям форум от 24 години

Първа победа на Европейско за новия век
Румъния започва Европейското състезание по футбол с гръм и тропот и реализира първата си победа на огромен конгрес от 24 години насам.

Северните ни съседи победиха Украйна с 3:0 в мач от Група " Е " на шампионата, в който бяха считани за новобранец.

Със страхотна игра в отбрана, рискови контраатаки и удари от далечна отдалеченост обаче румънските играчи справедливо стигнаха до по този начин чаканата първа победа на огромен конгрес през новия век.

Румъния не съумя да реализира победа на Евро 2008 и Евро 2016, а за последно изпита това възприятие на 20 юни 2000-ата, когато с трагично 3:2 над Англия, северните ни съседи се класираха напред към елиминациите.

Фазата на елиминациите се трансформира в безусловно реалистична цел, която евентуално стои единствено на точка разстояние, а освен успеха, само че и като цяло изразителният резултат вършат този мач евентуално най-изненадващия като краен излаз от началото на шампионата.

Да не забравяме, че този румънски състав бе изпратен към Германия с много рецензии и занижени упования, откакто в седмицата преди Европейското направи две безлични нулеви ремита против България и Лихтенщайн на лична земя.
 Снимка: Getty images
След спокойните начални минути на срещата, в които двата отбора действаха внимателно и не виждахме съвсем нищо толкоз забавно, ситуацията в Мюнхен взриви румънският капитан Николае Станчу.

В 29-ата минута украинците сбъркаха при изнасянето на топката, вратарят Лунин не почисти добре и това докара до късмет пред Станчу, който със страховит изстрел ивън наказателното поле прати неспасяемо топката във вратата.

Няма да е пресилено да кажем, че това може и да е най-красивият гол от началото на шампионата.
 Снимка: Getty images
А Румъния можеше да удвои с безразсъден гол малко по-късно, когато Николае Станчу безусловно целеустремено опита да изненада вратарят на Реал (Мадрид) Андрий Лунин. Румънският капитан опитва да му вкара непосредствено от корнер и не бе надалеч, откакто топката се отби от горната греда.
 Снимка: Getty images
Лунин, който имаше съществена заслуга Реал да доближи до финала на Шампионска лига обаче се трансформира в виновник за родината си, тъй като с изключение на грешката при изнасянето на топката за първия гол, той носи своята виновност и за второто попадение в 53-ата минута.

След следващата контраофанзива топката отиваше към Разван Марин, който без да се колебае опитва удар от отдалеченост. Изстрелът му мина под плонжа на Лунин и се трансформира в гол за 2:0.

След това попадение в украинските редици настъпи цялостно комплициране и Румъния се възползва по съвършен метод, правейки резултата 3:0.

Денис Ман като че ли на смешка влезе в наказателното поле и подаде паралелно на голлинията, където бранителят на Тотнъм Денис Драгуш вкара на празна врата.
 Снимка: Getty images
Общо взето интригата в мача завърши някъде тук. До края Украйна имаше два шанса да понижи изоставането си, само че Румъния по отличен метод затвори мача и резервира преднината си, с цел да тръгне по ударен метод на това Европейско.

Така северните ни съседи взимат скъпи три точки в тази Група " Е ", където са още тимовете на Белгия и Словакия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР