Юбилейна изложба Тихомир Петков на 50: фотожурналистика от новия век“

...
Юбилейна изложба Тихомир Петков на 50: фотожурналистика от новия век“
Коментари Харесай

„Фотожурналистика от новия век“ показват в Хасково

Юбилейна галерия „ Тихомир Петков на 50: фотожурналистика от новия век “ открива от 18ч. през днешния ден в хасковската изложба „ Форум “ във връзка 50-годишнината си фоторепортерът от града Тихомир Петков. 30 фотопана със 74 фотоси, подбрани по рождената му година- 1974г. включва експозицията.

 Избрах това заглавие за изложбата, защото започнах работа в самото начало на този нов 21 век- през 2001г. в районния ежедневник „ Новинар Юг “, който засъжаление към този момент е в историята, споделя Тихомир Петков.


Уникални фотоси на създателя, запечатали знакови исторически събития от новия век, показва тя, анонсират уредниците от Община Хасково и Художествена изложба „ Форум “. За създателя това е пета независима галерия, като първата е също във връзка персоналния му празник през 2004г. и е с мотото „ 30 черно-бели “. Следват: „ Екология ”, „ Огненият Ад ” (2007), показана в Министерски съвет-София, Пловдив и Хасково и Арт инсталацията „ Светлописи от лимец “ (2016), чиято премиера е в равнища с лимец в село Рабово.


Юбилейната експозиция в изложба „ Форум “ в този момент включва 30 фотопана със 74 фотоси, подбрани по рождената му година- 1974г., като Тихомир Петков ще опише и любопитни истории, свързани с тях.



Тихомир Янчев Петков е роден на 26.05.1974г. Семеен, татко на три деца. Член е на АЕЖ от 2018 година През 2007г. получава премия от КДК-Хасково за принос към културата в града. През идната 2008г. негов кадър е класиран преди всичко в конкурс на „ National Geographic “ България. През 2009г. негова фотография е на трето място в класацията на BG PRESS FOTO, като взе участие в най-голямата галерия за прехода „ 20 години в 60 фотоси “ в София и също през 2009г. получава премия за „ Екология “ от доцент Георги Лозанов в Стара Загора. През 2010г. е отличен с огромната премия на Съюз на българските журналисти в раздел „ Фотожурналистика “ – 2010 г.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР